„Isegi kui tahaks, siis pole millegi üle nuriseda. Kõik on hästi," sõnas Uibo avapäeva kokkuvõtteks. „Tegin neli hooaja parimat tulemust ja ühe rekordi. Tõsi, kõik tänavused senised tulemused polnud kõige kõvemast puust, kuid kogusin siin ikkagi tiitlivõistluste parima esimese päeva skoori.

Uibo sai viie alaga kokku 4317 punkti ning oma isikliku rekordi graafikut edestab ta 23 punktiga. See lubab tal loota veel lõpptulemust 8550 punkti kanti.

Janek Õiglane asub avapäeva järel 4189 punktiga 10. kohal. Oma rekordigraafikule jääb ta alla 29 silmaga ning liigub heal juhul 8350 punkti suunas. Seejuures püstitas ta 100 m ja 400 m jooksudes isiklikud rekordid, kuid põrus kõrgushüppes, kus loovutas umbes 80 punkti.

„Kõrgushüppe kohta pole mingeid vabandusi. Tegin kõrgushüppes oma elu kõige kehvem soojenduse. Seepärast alustasin madalalt, et hüppekindlust leida," tõdes Õiglane. „Millegi taha pugeda pole, olin ise kehva. Jalg oli ka vaus, aga sellega olen juba harjunud."

Õiglase sõnul ootas ta jooksualadel rekordeid, kuna on treeningutel nende aladega kõige rohkem vaeva näinud. Homme püüab ta olla stabiilsem ning mõnel üksikul alal mitte nii palju punkte kaotada. „Tuleb end õigel ajal ja õigel katsel realiseerida," leidis ta.

Londoni MMil 4. koha saanud Õiglase hinnangul pole kahe MMi õhustik võrreldav. „See on kohutav, mis siin toimub. Kuulsin kõige rohkem eestlaste plaksutamist," tunnistas ta.