Juulis pakkus Inglismaa Jalgpalliliit välja meeskonna reformimise idee Londoni olümpiamängudeks. Põhja-Iirimaa ja Inglismaa koondised olid loodava Suurbitannia meeskonna ideega nõus, kuid eelmisel nädalal liitus Wales kriitiliselt meelestatud Šotimaaga antud küsimuses.

Rahvusvahelise Jalgpalliliidu FIFA president Sepp Blatter on kinnitanud, et loodav Suurbritannia meeskond 2012. aasta suveolümpiamängudeks ei sea mingilgi määral ohtu eri riikide jalgpallikoondiste iseseisvust teistel turniiridel.

Walesi ja Šotimaa jalgpallijuhid aga kardavad, et Blatter ei pruugi enam 2012. aastal FIFA-t juhtida ja organisatsiooni uuel presidendil võib selles küsimuses olla teine arusaam, kirjutab BBC Sport.

Ka Sebastian Coe mõistab, et Suurbritannia jalgpallikoondise idee ei lisa noortele Šotimaa ja Walesi mängijatele motivatsiooni, sest ühisvõistkonda on märksa raskem pääseda. Samas loodab Coe, et olümpiamängudeni on piisavalt pikk aeg, et asjad selgeks rääkida ja ühine meeskond OM-ile siiski välja saata.