Liidrist 1,6 sekundit hiljem lõpetas teisena Dario Franchitti (Reynard/Honda), kellele järgnes omakorda 1,6 sekundit hiljem Christian Fittipaldi (Lola/Toyota). Temale omakorda järgnesid Michael Jourdain Jr. (Lola/Ford-Cosworth), Alex Tagliani (Reynard/Ford-Cosworth), Scott Dixon (Lola, Toyota). Sõitu liidrikohalt alustanud kodupubliku lemmik Adrian Fernandez (Lola/Honda) langes 13-dale kohale. Avaetappi alustanud 20-st autost lõpetas 15, neist 10 liidriga samal ringil.

Sõit algas avaringil avariiga, mille tulemusena katkestasid Kenny Brack, Townsend Bell ja Jimmy Vasser ning katkestajate nimekirja lisandusid hiljem veel Mario Dominguez (tehniline rike) ning Tony Kanaan (kokkupõrge).

Punktiseis peale Mehhiko etappi:

KNimiPunkte
1Cristiano da Matta21
2Dario Franchitti16
3Christian Fittipaldi14
4Michel Jourdain Jr.12
5Alex Tagliani10
6Scott Dixon8
7Patrick Carpentier6
8Paul Tracy5
9Max Papis4
10Oriol Servia3
11Bruno Junqueira2
12Adrian Fernandez2
13Michael Andretti1

Taaskord sai näha CART’i tema parimas valguses — sõit oli põnev algusest lõpuni, piletid olid välja müüdud ning reeglimuutused õigustasid ennast täielikult. Üle 100000 pealtvaataja nägid tõelist gaas põhjas võidusõitu, kuna sel aastal on piir pandud nn. “kütusesäästmise sõitudele” ning reeglimuudatus õigustas ennast täielikult. Esikolmik oli sõiduga väga rahul ning ohtralt sai kiidusõnu CART’i uus president Chris Pook, kes on organisatsioonis asjad taas ülesmäge liikuma pannud ning vahepeal mõõnaseisus olnud CART’il paistavad ees paremad ajad.

CART pani hooajale ilusa alguse ning 14. aprillil Long Beach GP’l on oodata hooajale põnevat jätku.