Eesti eelmise hooaja parima võrkpalluri Kert Toobali uus koduklubi Poitiers Stade Poitevin võitis eile hilisõhtul lõppenud Euroopa CEV Cup karikasarjas oma alagrupis kõik kolm vastast, alistades sealhulgas viimases mängus samuti seni kaotuseta püsinud Hispaania Numancia Caja Duero Soria tasavägises viiegeimilises mängus 3:2 (21, -23, 18, -20, 10).

Samas alagrupis jäi kolmandaks Eerik Jago koduklubi Belgia Oosthout Torhout, kes kaotas nii prantslastele kui hispaanlastele 1:3 ning võitis Valgevene Mogiljovi 3:0.

Naiste konkurentsis jäi 1/8-finaalist napilt välja Katre Laanese koduklubi MVS La Rochette, kes vandus otsustavas mängus alla Kreeka Thessaloniki Filathlitikosele 2:3.

Samuti polnud täit õnne eksvõrulanna Kadri Vili-Määtä koduklubil Hämeenlinnal, kes kaotas esikohamängus grupi võitnud Rumeenia Unic Piatra Neamtile 1:3.

Meeskondade tosinast alagrupiturniirist pääses edasi 1/8-finaali tervelt kolm Prantsusmaa ning kaks Venemaa ja Ukraina klubimeeskonda. Koos asetatutega on 1/8-finaalides esindatud kolme võistkonnaga Venemaa, Itaalia ja Prantsusmaa.

Teine prantsuse klubi AS Cannes ei loovutanud alagrupis Belgia Lenniku Pepe Jeans, šveitslaste Amriswl ning austerlase Klagenfurti Hypo’le meeskonnale geimigi. Kolmas prantsuse meeskond Tourcoing Lille Métropole võitis alagrupis kõik oma vastased — Rumeenia, Türgi ja Sloveenia klubimeeskonna.

Nii Venemaa kui Ukraina klubimeeskondadest pääsesid edasi kõik võistlustules olnud — meilegi tuttav Odintsovo Iskra ja Jekaterinburgi Lokomotiv ning Ukrainast ja Harkovi Õigusakadeemia ning ka Mariupoli Makrohim. Lisaks alustab 1/8-finaalidest asetatud võistkonnana veel Kaasani Dinamo Venemaalt.

Ka Itaalia võistkondi on järgmises ringis kolm — oma alagrupi võitis Trentino Itas Diatec, kellele lisanduvad asetatud võistkondadena Lube Macerata ja Edilbasso & Partners Padova.

Veel on 1/8-finaalides esindatud nädalavahetuse võitjad šveitslaste Lausanne UC, hispaanlaste Son Amar Palma Mallorca, sakslaste Evivo Düren ja türklaste Halkbank Ankara, kes jättis oma alagrupis kolmandaks Audentese. Veel lisandub asetatud Kreeka klubi Thessaloniki PAOK.

Ka naabrid on esinenud tagasihoidlikult

Lähinaaabritel pole samuti erilisi õnnestumisi olnud — kolm nädalat tagasi Top Teams’i alagrupiturniiriga lõpetasid Pavel Kruzhajevi Salo Piivolley, lätlaste Poliurs/Biolar ja Valgevene Gomeli ning Mogiljovi meeskonnad, kõrgemaks saavutusteks Gomeli ja Mogiljovi teised kohad oma alagrupis, kes ka mõlemad pääsesid edasi CEV Cup-i sarja.

Nädalavahetusel CEV Cup-sarjas sai kõrgema, teise koha Grodno Kommunalnik, kolmas oli Soligorsk ja hoopiski viimasteks jäid TT-lased Gomel ja Mogiljov. Soome kahest osalenud klubist oli edukam Korson Veto (alagrupi 3.), Isku Volle võitis vaid kaks geimi.

CEV Cup 1/8-finaalid peetakse 8. ja 15. detsembril, võitjad selguvad 5.-6. märtsil 2005.