Frank Williams on taas võtnud ühendust CART sarja tiimi omaniku Chip Ganassiga, et kaubelda endale eelmise aasta meistrit Juan Montoyat. Sama diskussioon toimus ka eelmisel aastal, kui Zanardi lahkumine esimest korda kõne alla tuli, kuid siis tundus Montoya edu CART sarjas sedavõrd kindel, et ei Ganassi ega vastne meister tahtnud F1-st midagi kuulda. Montoya ütles tookord kindlalt, et ei taha triibuliste kummidega sõitma tulla ning Williams pidi hakkama otsima alternatiive. Montoya oli Williamsi testipiloot 1998 aastal, kui ta tuli FIA F3000 sarja meistriks ning siis "laenas" Frank noore kolumbialase ameerikasse. Nüüd tahaks tiim oma vara tagasi, aga otsuse langetab siin Chip Ganassi.

Montoya sesoon on alanud sel aastal erakordselt halvasti. Neljast sõidust on tulnud vaid üks finish ja punkte kokku vaid 9. Sarja liidril Paul Tracyl on seevastu kokku juba 56 punkti ning kuigi 47 punkti tagasisõitmiseks on aega veel küll, kollitavad Target Chip Ganassit Racing Team`i pidevalt tehnilised probleemid ja meistritiitel võib jääda tulemata. See on ilmselt üks põhjuseid, miks Ganassi on lõpuks soostunud vahetuse peale mõtlema.

Frank Williamsi sõnul peab Jenson Button ennast rajal heast küljest näitama, et säilitada koht sel aastal üllatuslikult kiires autos. Jensonil puudub kogemus suuremal osal radadest, mis Vormel ühe kalendrisse kuuluvad, kuna ta ei ole sõitnud F3000 klassi, mis tavaliselt F1 taimelavaks on. Ometi on noorel inglasel õnnestunud koguda 3 punkti kahest sõidust, mil ta on finishini jõudnud. Sel aastal on tema auto kolmel korral mehele alla jäänud ning eriti kahetsusväärne oli viimane katkestamine Hispaanias, kus BMW mootor 4 ringi enne lõppu mahlad välja ajas ning võttis noore kihutaja käest igati teenitud 1 punkti.