22-aastane Neymar leiab, et Brasiilial on vaja hakata tunnistama tõsiasja, et aeg jalgpallimaailma absoluutses tipus on lõppenud. "Brasiilia jalgpall on maha jäänud. Saksamaa ja Hispaania on meist möödunud. Oleme libisenud tahapoole ning peame olema piisavalt mehed, et seda tunnistada," lausus Neymar intervjuus Globole.

Neymar ei süüdistanud koondise MM-i lõpptulemuses peatreenerit Luis Felipe Scolarit. Ka ei arvanud, et MM-koondisse sai valitud vale koosseis. Ta leidis, et mõnda asja (nagu näiteks tohutult suurt kaotust Saksamaale) lihtsalt pole võimalik seletada. "Nutsime, sest MM-i võitmine oli meie lapsepõlveunistus. Võitlesime kõvasti, et sellele lähedale jõuda," lausus ründaja, hinnates koondise esitust kodusel MM-il kümne palli süsteemis seitsmega.

"Me ei teinud mingid konkreetset viga. Kuid ma ei ole keegi, kes mõistab väga palju taktikast. Minu liidriks oli üks Brasiilia kõigi aegade parematest treeneristest. Me treenisime pidevalt ning andsime endast kõik," lisas FC Barcelona staar.

Neymar siiski tõdes, et treeningute intensiivsus võis teiste koondistega võrreldes madalam olla. "Sa treenid küll rohkem, kuid mõnikord väiksema pühendumusega. Sellised me brasiillased oleme," lausus Neymar ning lisas, et loodab oma MM-i unistuse täita nelja aasta pärast Venemaal.