Sisuliselt pingevabalt mängima tulnud venelased jäid varakult kaotusseisu, kui 12. minutil saatis karistuslöögiolukorras palli omaenda võrku ülikogenud Sergei Ignaševitš. Hoolimata hispaanlaste totaalsest kontrollist suutsid venelased poolaja lõpus viigistada, kui Gerard Pique rumal käega mäng Venemaale penalti kinkis ning Artjom Dzjuba selle realiseeris.

Kogu teine poolaeg ja lisaaeg kulgesid täpselt samasuguses rütmis: Hispaania küll lükkas tohutul määral sööte ning püstitas normaalajal jagatud 770 sööduga ka MM-finaalturniiride rekordi, ent ründeteravust lihtsalt ei olnud: Venemaa istus sisuliselt kümnekesi oma karistusalas ning tagus järjekindlalt välja kõik sinna jõudnud pallid. Hispaanlased proovisid rünnakul küll nii Diego Costat kui Iago Aspast, ent edu sellega ei saavutatud.

Penaltiseerias oli koduväljakueelise ja vastaste frustratsiooni näol väike eelis juba venelastel ja selle nad ka ära realiseerisid - nii Koke kui ka Iago Aspase penalti suutis Venemaa väravavaht Igor Akinfejev tõrjuda ning sellega koheselt rahvuskangelaseks tõusta. Venemaa on veerandfinaalis!

Venelastele tuleb kaheksa parema hulgas vastane tänaõhtusest kohtumisest Horvaatia ja Taani vahel.

Alagrupis esimesed kaks mängu Saudi Araabia ja Egiptuse vastu kindlalt võitnud venelasi tabas seejärel just kui küllastus - grupist edasipääs oli kõik, mida sedavõrd nigelas seisus koondiselt koduselt turniirilt üldse eeldada võis. Kolmandas grupimängus Uruguay vastu saadi juba kindel 0:3 kaotus, mis asetas nad alagrupis teisele kohale.

Hispaanlased võitsid küll oma alagrupi Portugali, Iraani ja Maroko ees, ent nendegi turniir pole kulgenud sugugi lihtsalt või muretult: ainus võit saadi alagrupis Iraani vastu ning seegi tuli seisuga 1:0 ülimalt raskelt. Raske on öelda, kui palju mõjutab meeskonna mängu vahetult enne turniiri algust tehtud peatreenerivahetus ning praegune juhendaja Fernando Hierro, ent üks on selge: Hispaania pole näidanud päris nii säravat mängu, nagu oleks võinud neilt oodata. Aga milline suur meeskond oleks?

Kaheksandikfinaalis Venemaaga on hispaanlased aga selged soosikud ning jalgpalliüldsus ootab kõigest hoolimata, et kaheksa aasta tagused tšempionid seekord veerandfinaali purjetaksid. Seal ootab neid kas Horvaatia või Taani.

Hispaania ja Venemaa kohtusid sealjuures omavahel novembris Peterburis peetud sõprusmatšis ning toona jäi mäng 3:3 viiki.

Kohtumine Moskvas MM-i peaareeniks oleval Lužniki staadionil algab kell 17.00, Delfi Sport toob kõik tähtsamad sündmused lugejateni otseblogis.

Optibeti koefitsiendid:

Hispaania võit - 1,60
Viik - 4,00
Venemaa võit - 6,00