Kohtumine algas mõlemapoolsete võimalustega. Poolaja alguses oli ohtlikumaks pooleks Belgia, kes lõi pidevalt ohtlikke olukordi, aga Llorisi selja taha palli lüüa ei suudetud.

Mida rohkem poolaeg edasi läks, seda rohkem sai Prantsusmaa mängu sisse. Enne pausile minekut olid prantslased hea surve peale pannud, aga väravad jäid siiski esimesel poolajal löömata.

Teist poolaega alustas paremini Prantsusmaa ja varsti jõuti ka sihile. Mängu ainsa tabamuse eest hoolitses prantslaste keskkaitsja Samuel Umtiti, kes lõi 51. minutil peaga nurgalöögist värava.

Belgia peatreener tõi mängu uut hingamist, kui vahetas väljakule Dries Mertensi. Pärast tema tulekut tekkis Belgial mitmeid häid olukordi, kuid puudu jäi teravusest rünnaku otsustavas faasis. Prantsusmaa seisis kaitses kindlalt ning rohkem väravaid kohtumises ei löödud.

Prantsusmaa vastane finaalis selgub homme, kui teises poolfinaalis kohtuvad omavahel Inglismaa ja Horvaatia.

ENNE MÄNGU:

Prantsusmaa on jõudnud poolfinaali kindlate esitustega. Veerandfinaalis alistati turniiri ühe parima kaitsega meeskond Uruguay 2:0. Prantslaste teine värav sündis küll Uruguay väravavahi Fernando Muslera eksimuse läbi, aga Prantsusmaa mängis kogu kohtumise hingestatult ning oldi vastastest üle nii rünnakus kui kaitses.

Prantsusmaa eduka turniiri aluseks on peatreener Didier Deschampsi taktikalised käigud. Oma mängu on suudetud kohendada vastavalt vastasele. Alagrupivoorus ei tulnud võidud Peruu ja Austraalia üle veenva ülekaaluga, aga mängiti targalt ning pingutati just nii palju, et alagrupi võit siiski kindlustada. Kaheksandikfinaalis Argentinaga mängis Prantsusmaa hoopis ründavamalt ja nende tähtründaja Kylian Mbappe kahe värava abil võideti kohtumine 4:3.

Prantsusmaa koondisest keegi kaartide tõttu kohtumist vahele jätma ei pea. Meeskonna juurde naaseb poolkaitsja Blaise Matuidi, kes pidi veerandfinaali tribüünilt vaatama.

„Belgia meeskond on kõige kurnavam tiim siin turniiril – nad on tugevad igas aspektis,” sõnas mängu eel Prantsusmaa väravavaht Hugo Lloris.

Belgia jõudis poolfinaali mõnevõrra üllatuslikult, kuna veerandfinaalis peeti favoriidiks pigem Brasiiliat. Belgia vägev ründejõud eesotsas Romelu Lukaku, Eden Hazardi ja Kevin De Bruynega osutus Brasiilia jaoks liigseks ning poolfinaali edeneti 2:1 võiduga.

Belgia on senise turniir kõige rohkem väravaid löönud meeskond 14 tabamusega. Belgia puhul on põhiline küsimus see, kuidas nende kaitse tuleb toime Prantsusmaa kiirete ründajatega. Lisaks jätab kaartide tõttu kohtumise vahele paremkaitsja Thomas Meunier.

Kevin De Bruyne kiitis peatreener Roberto Martinezt, kes on meeskonna pannud uskuma, et nad on võimelised tulema maailmameistriks. „Meeskond on mänginud koos seitse-kaheksa aastat ja Martinez on sisendanud meisse usku, et suudame võita turniiri.”

Prantsusmaa ja Belgia kohtusid omavahel viimati 2015. juunis sõprusmängus. Toona jäi Belgia peale 4:3.

Prantsusmaa mängud sel MM-il:

Prantsusmaa – Austraalia 2:1

Prantsusmaa – Peruu 1:0

Prantsusmaa – Taani 0:0

Prantsusmaa – Argentina 4:3

Prantsusmaa – Uruguay 2:0

Belgia mängud sel MM-il:

Belgia – Panama 3:0

Belgia – Tuneesia 5:2

Belgia – Inglismaa 1:0

Belgia – Jaapan 3:2

Belgia - Brasiilia 2:1

Prantsusmaa ja Belgia poolfinaal algab kell 21.00. Delfi Sport toob kohtumise käigu lugejateni otseblogi vahendusel.

OPTIBETI KOEFITSIENDID:

Prantsusmaa võit – 2,45

Viik – 3,25

Belgia võit – 3,10