FC Barcelona ja Madridi Atletico paiknevad võrdsete punktidega Hispaania La Liga tabelitipus ning ehkki viimasel on mäng enam peetud, siis tänavuse hooaja senise kahe parema klubi vastasseis võib paljutki tähendada ka lõplike kohtade jagamisel.

Atletico Camp Nou’l kümme aastat võiduta

Hoolimata võrdsetest punktidest on paaris siiski soosik — Barcelona võidukoefitsient on 1.50, külalistel 7.00 ja viigi puhul 4.20. Ja pole midagi imestada, ainunüksi 2015. aastal kohtuti koguni viis korda ning kõigis kohtumistes jäi peale Barcelona!

Viimane kord kui Atletico suutis Barcelonat võõrsil võita pärineb täpselt kümne aasta tagant, kui 5. veebruaril 2006 oldi liigamängus 3:1 paremad. Sest ajast saati on Camp Nou’l mängitud 13 korda ning kirjas on 9 Barca võitu ja 4 viiki. Liigas kaotas Kataloonia uhkus viimati oktoobri algul, samas kui madriidlaste mängumasin hakkab vaikselt tõrkuma.

Eelmisel nädalavahetusel ei saanud Atletico enamat väravateta viigist kodus Sevilla vastu ning kolmapäeval langeti Hispaania karikasarjas Vigo Celta ohvriks. Laupäeval lähevad vastamisi ka liiga parim kodu- ja külalismeeskond, aga siingi on Barcelona aktsiad kõrgemad, sest Luis Enrique hoolealustel on sel hooajal kodus 10 võitu ja üks viik.

Koefitsiendid Milani, lähiajalugu Interi poolel

Pühapäevaks võib suure mängu otsingul pöörata pilgud Itaaliasse, kus Milano kuulsal San Siro staadionil kohtuvad “linna esivõistluste” raames AC Milan ja Internazionale. Serie A liigatabeli kohad 6. ja 4. pole ehk päris need, mida linnaelanikud oma lemmikklubidelt ootaks, aga legendaarses vastasseisus ununevad hetkeks ka tabelikohad.

Kodumeeskonda siin pole, aga kuigi Inter on Milanist tervelt kaheksa punktiga ees, räägivad koefitsiendid napilt viimase kasuks. AC Milani võidukoefitsient on 2.50, Interil 3.00 ja viigi puhul 3.25. Mainitud tõsiasi on päris huvitav, sest viimasest kümnest omavahelisest liigamängust on Milan võitnud vaid kaks, Inter aga viis. Sügiselgi oli 1:0 parem Inter.

Panustamise seisukohalt annab statistika meile aga veelgi põnevama vihje. Viimased seitse omavahelist liigamängu lõppesid neljal korral 1:0, kahel puhul 1:1 ja korra jäid väravad löömata. Kui selline jada jätkub, siis “alla 2,5 värava” on väga tõenäoline. Koefitsient on sellel 1.76. Ent ärge unustage — kõik seeriad lõpevad ning “üle 2,5” annab koefitsiendiks 2.06.

FA Cup pakub huvitavaid paare ja ilmselt ka üllatusi

Inglismaal mängitakse sel nädalavahetusel karikavõistluste 4. ringi kohtumisi ehk võistlustulle lähevad maailma vanima jalgpalliturniiri 32 paremat. Mitmedki Premier League’i tiimid on omavahel vastamisi, ent on ka huvitavaid suurte ja väikeste klubide vastasseise. 14 kõrgliiga klubi on veel konkurentsis, ent alles on ka kolm tasemelt neljanda liiga meeskonda!

Loosiratas oli üllatavalt halastav ning moodustus vaid kolm kõrgliigaklubide paari. Laupäeval kohtuvad Aston Villa — Manchester City (1X2 koefitsiendid: 5.25-3.85-1.64), Liverpool — West Ham United (1.95-3.50-3.90) ja Crystal Palace — Stoke City (2.15-3.25-3.45).

Neljanda liiga ehk siis League 2 klubid said kõik loosiõnnega kodumängud ning nii tekkisid paarid Oxford United — Blackburn Rovers, Portsmouth — Bournemouth ja Carlisle United — Everton. Tasub jälgida kõiki koefitsiente ja arvestada ka Inglismaal nii tavaliste üllatustega. Suurim number hetkel on muide 11.00 ja seda esiliigaklubi MK Dons võidule kodus Chelsea üle.