Turniirisüsteem sarnaneb Euroliigaga, esmalt mängitakse 4 kuueliikmelises alagrupis, igast alagrupist saab 4 paremat edasi, kes jätkavad mänge vahegrupis. Neljast vahegrupist saavad omakorda 2 tugevamat play-off’i, kus võitja selgitatakse kodus-võõrsil printsiibil.

"Eestist nii paljude klubide osalemine on kindlasti hea märk," ütles EKL peasekretär Karel Loide. "Klubide arengu seisukohalt on väga tähtis omada võimalust mängida tugevas rahvusvahelises sarjas. BBL aitab arendada oma mängijaid ning avab võimaluse kohale meelitada tugevamaid leegionäre isegi siis kui rahaline pakkumine ei konkureeri Kesk-Euroopa või Skandinaavia pakutavaga. Kuna valdav enamus meie klubisid osaleb BBL-is, siis on meil lihtsam koostada ka G4S Korvpalli Meistriliiga kalender ja võistlussüsteem ning klubide mängukoormusega arvestada," lisas Loide.

Hooaeg algab BBL Cup turniiriga Rakveres 28-29. septembril. Lisaks kohalikule Rakvere Tarvale osalevad turniiril Tartu Ülikool/Rock, Liepaja ning Šiauliai esindused. Liiga põhiturniiril pannakse pall mängu oktoobri alguses, kirjutab Basket.

Eelmisele aastal koosnes Balti liiga kahest divisjonist, Eestist osales eliitdivisjonis 2 (BC Kalev/Cramo ja Tartu Ülikool) ning Challenge Cup’il 3 klubi (BC Rakvere Tarvas, TTÜ Korvpalliklubi ja Piimameister Otto/Rapla). Rakvere Tarvas võitis mäletatavasti Challenge Cup’il hõbemedalid. BC Kalev/Cramo pidas eliitdivisjoni veerandfinaalis tulise lahingu Riia VEF-iga, kuid pidi otsustavas kolmandas kohtumises siiski lõunanaabrite paremust tunnistama.