Eatoni sõnul on tavalisel spordisõbral kümnevõistlust ning selle intensiivust raske hoomata.

"Ma arvan, et on olemas viise, kuidas kümnevõistlust ja naiste seitsmevõistlust tunduvalt huvitavamaks muuta," sõnas Eaton. "Mul endal pole aega neid välja mõelda, kuna treenin palju, aga keegi peaks sellega tegelema.

Üks parimaid säutse, mida nägin, oli vist Bill Murraylt - ta pani ette, et olümpial võiks igal alal võistelda ka üks "keskmine inimene", et aru saada, kui kõrgel tasemel tippsportlased tegelikult on. Tean, et seal mõeldi sprinte ja muud sellist, aga kümnevõistluses oleks sellist asja ka päris äge näha."

Rio pronksimehe, kanadalase Damian Warneri sõnul on üks faktor, mis publikuhuvi ilmselt vähendab, tõsiasi, et kümnevõistlejad ei jõua ühelgi üksikalal maailma tipptulemustele lähedale. "Me tõukame kuuli 14 meetrit, aga maailma tipud saavad kirja 22 meetrit - siis nad mõtlevadki ju, et mis seal siis ikka nii erilist on," tõi Warner näite.

"Üks asi, mida inimesed ilmselt ei mõista, on see, kui vähe meil tegelikult aega on, et üksikaladega tegeleda. See on koht, kus võiks küll see "keskmine inimene" mängu tulla, et rahvas näeks, kui raske see tegelikult on. Kui nad sellest aru saaks, oleksid nad meist rohkem huvitatud."