PremierLeague`i väljalangemistsoonis vaevlevas Southamptonis leiba teeniv 32-aastane Niemi on liiga üks kindlamaid väravavahte.

Lõuna-Inglismaa klubi uus juhendaja Harry Redknapp on juba kaalunud Niemi müümist, kuna vajab meeskonna tugevdamiseks lisaraha. Southamptoni esiründaja James Beattie juba müüdi Liverpooli Evertoni.

“Ma loodan, et klubi ei pea mind müüma, kuid ma valetaksin, kui ütleksin, et poleks huvitatud läbirääkimistest Manchester Unitediga,” ütles Soome esiväravavaht.

Manchesteri suurklubi väravavaht Roy Carroll sai viimases Unitedi kohtumises Tottenhami vastu hakkama suure prohmakaga, kui pillas Spursi palluri Pedro Mendese kauglöögi üle väravajoone. Piirikohtuniku uskumatu eksimuse tulemusena seda väravat küll ei loetud.

Niemi liitus Southamptoniga Heartsi klubist 2002. aastal. Juba tollal oli Manchesteri peatreener Alex Ferguson tundnud soomlase palkamise vastu huvi.

“Pärast Saintsiga lepingu sõlmimist sain teada, et ka Ferguson tundis minu vastu huvi. Kui Sir Alex oleks helistanud kaks või kolm tundi varem, oleks võinud Unitediga ühinemisest juba tollal asja saada,” vahendas Sky Sports Niemi sõnu.