Esmalt pean tegema suure komplimendi kohtunikule, kes tegutses väga kindlalt ega lasknud end verest välja lüüa. Teda provotseeriti pidevalt ja vea teinud mängija üritas sageli jätta muljet, et hoopis temale tehti liiga. Kohtunik tuli sellega väga hästi toime ja hoidis mängu korralikult kontrolli all.

Aga mängust. Hispaania pidi tegema midagi Cristiano Ronaldo vastu, kes on Portugali kindel liider. Tema vastu mängis Alvaro Arbeloa, klubikaaslane Real Madridist. Arbeloa olukord oli mõistagi keeruline, sest ta pidi tegema ka ründetööd ega saanud keskenduda ainult Ronaldo jälgimisele. Ta tahtis ettepoole liikuda, kuid pidi end tagasi hoidma.

Hispaania poolelt tuleb kiita veel Sergio Busquetsi, kelle fännide hulka ka mina kuulun. Just temal on väga suuri teeneid selles, et Hispaania mängu kontrollida saab. Samuti olin üllatunud, et Xavi vahetati välja ja Pedro sisse alles 87. minutil. Ootasin Pedrot algkoosseisu.

Hispaania nõrkus võrreldes sarnast taktikat praktiseeriva Barcelonaga seisneb selles, et palli kaotamise järel ei hakka nad nii kõrgelt pressima. Minu arvates on see viga, sest tahtes mängida nii nagu Barcelona ja palli kontrollida, tuleb selle kaotamise järel kohe kõrgelt pressida, et see tagasi võita. Koondisena ei ole Hispaania selleks päriselt võimeline. Võib-olla on põhjus selles, et osa mängijate mentaliteedis puudub vastav automaatika.

Portugal keskendus Nani tsenderdustele Ronaldo peale ja Ronaldo triblingumeisterlikkusele. Nad võitsid mitmel korral headest positsioonidest karistuslööke, kuid ei suutnud skoorida. Väga tähtis oli Bruno Alvesi, Raul Meirelesi ja Miguel Veloso koostöö. Nende tsooni oli Hispaanial väga raske mängida ja kõrgeid palle viia. Kokkuvõttes pani Portugal mängu kesktsoonis väga hästi kinni ja Hispaania samas ei kasuta tsenderdusi.

Hispaania mängule on kindlasti jätnud jälle David Villa puudumine, sest väljaspool kasti ei tekita hispaanlased üldse löögivõimalusi. Portugali peab kiitma, sest nad panid Hispaania teed edukalt kinni. Ka Nani ja Ronaldo töötasid isuga tagasi ja kuna kõik mängijad pingutasid, oli väga raske leida ruumi.

Ja penaltid. Penaltite löömine on alati suur loterii ja närvide mäng. Kindlasti lisas kõvasti pingeid ka see, et kahel esimesel löögil eksiti. Mängijad harjutavad trennides penalteid kõvasti, kuid hetkel, mil asud täismaja publiku ees löögipositsioonile, on pinge meeletu. Lisaks mõjutas portugallasi ehk pisut see, et vastas seisis suur Iker Casillas. Lõpuks osutusid nende närvid nõrgemaks.