Liverpooli ässale lähedane allikas kinnitas CNN-ile, et sündmused Egiptuse laagripaigas ja sellele järgnenud uudised häirisid egiptlast väga ning mees on valmis rahvusmeeskonnale selja keerama.

Ajal, mil Salah nägi kurja vaeva, et saada jagu Meistrite liiga finaalis Madridi Reali vastu saadud õlavigastusest, aeti ta voodist üles ning tiriti staadionile Tšetšeenia liidri Ramzan Kadõroviga pilti tegema.

Hiljuti teatas Kadõrov: "Mohamed Salah on Tšetšeenia aukodanik! Pidulikul õhtusöögil, mille ma Egiptuse koondise auks pidasin, andsin ma Salah'ile ametliku määruse ja märgi. Ta väärib seda tiitlit!"

Venemaa riikik uudisteagentuur Russia Today väljastas video, millel Kadõrov naeratava Salah kõrval kõnet peab ja egiptlase särgi külge Tšetšeenia lipuga märgi kinnitab.

Salah sõbrunemine Kadõroviga oli pinnuks silmas diskrimineerimisvastastele ühendustele Kick it Out ja Pride in Football, kes küsisid ühisavalduses, kas Salah ikka sai aru, kelle kõrval ta poseeris.

"Kick it Out ja Pride in Football on äärmiselt pettunud, et regiooni liider, kelle territooriumil rikutakse kohutaval moel inimõigusi, eriti geikogukonna suhtes, jalgpalli oma poliitiliseks propagandaks ära kasutab," seisis avalduses. "Ühtegi jalgpallurit, eriti nii väljapaistvat ja rahvusvaheliselt tuntud mängijat nagu Mohamed Salah'd, ei tohiks sellistel eesmärkidel kasutada."

"Miks Salah ja tema nõuandjad ei mõelnud, millise sõnumi tema poseerimine koos Kadõroviga LGBT kogukonnale üle maailma edastab?" küsisid organisatsioonid.