Lennates kümme päeva tagasi ise Brasiiliasse FIFA kongressile ja MM-i avamängule lugesin lennukis Messist arvamuslugu, kus kirjutati, et ta pole seni vallutanud kohta argentiinlaste südames, mis on jäänud Maradonale. Messi pole suutnud end rahvale tõestada tänu varasele siirdumisele Euroopasse.

Mul tekkis ootus, et just see MM võiks olla koht, kus Messi leiab tee oma rahva hinge. Oma oskuste ja käitumisega on ta seda kindlasti väärt.

Nigeeria võitu soovisin nende riigi rahvale, kes elavad raskes poliitilises olukorras. Ka MM-i ajal toimus seal Brasiilia - Mehhiko mängu avalikus vaatamiskohas tulistamine ja 21 inimest sai surma. Neli aastat tagasi, kui meeskond oli Lõuna-Aafrikas maailmameistrivõistlustel kehvalt mänginud määras valitsus koondisele mängukeelu. FIFA ei luba riigil sekkuda jalgpalliliidu tegemistesse ja alles FIFA sekkumise järel taastati nende õiglane olukord. Jalgpallis õnnestumine annaks sealsetele inimestele uued lootused ja mõtted.

Mäng ise rullus lahti Argentina piiri lähedal. Staadion oli värvunud helesiniseks ja kaasaelamine ei olnud võrreldav Brasiilia esimese mänguga, kus viibisin ja kus ka staadion oli värvunud koondise värvi järgi kollaseks ja inimesi oli rohkem. Argentiinlaste kaasaelamine oli palju hingestatum. Kohe mängu alguses läks lahti kõva tulistamine, kus juba kolmandal minutil lõi Messi postist tagasipõrkunud palli väravasse. Minut hiljem vastas sellele Ahmed Musa.

Nagu hiljem selgus mängisid need kaks meest olulist rolli terve mängu jooksul. Esimene poolaeg möödus siiski Argentina kerge ülekaalu all, millele Nigeeria vastas omapoolsete positiivsete vasturünnakutega. Esimese poolaja lisaminutil tõestas Messi taas oma klassi, kui Nigeeria hästi tegutsenud väravavaht ei suutnud tema karistuslöögile üldse reageerida.

Ka teine poolaeg algas tulevärgiga, kuid Argentina säilitas oma eduseisu. Pärast Messi väljavahetamist 63. minutil mõlemalt poolt mäng rahunes ja Nigeeria üritused ei olnud ka enam nii tulihingelised. Võib-olla mõjutas neid teadmine teise samal ajal mängitud kohtumise Bosnia ja Hertsogoviina ning Iraani vahelisest seisust, mis oli neile soodne. Nigeeria oli kindlustamas endale kohta 16 hulgas ja mängust kadus pinge.

Argentina võttis teenitud võidu ja minu soovitu, et mõlemad pääseksid 1/16 finaali sai positiivse lõpu. Ootan neile vastasteks kahte Euroopa võistkonda.