Enne Horvaatia - Hispaania mängu ei räägitud mitte horvaatide võidust, vaid probleemidest tribüünidel. Horvaatia koondis ei lasknud end sellest heidutada.

Avapoolaeg möödus lainetena, kus 7. minutil õnnestus sellel turniiril jõuliselt esile kerkinud Alvaro Moratal Hispaania juhtima viia, samas 14. minutil oli väravale lähedal Ivan Rakitic, kes kasutas ära David de Gea eksimuse. Üldiselt jäi Horvaatia kaitseliin esimesel kolmveerandtunnil organiseerituse ja teineteisemõistmisega hätta.

Esimese poolaja viimase 15 minuti jooksul tulid horvaadid uuesti mängu sisse ja see periood kulmineerus 45. minutil Nikola Kalinici viigiväravaga, mis tuli perfektse rünnaku ja Sergio Ramose eksimuse tulemusena.

Teisel poolajal mäng selgelt rahunes ja oli uinutav - mõlemad koondised olid edasipääsu kindlustanud, mängiti esikoha pärast, et vältida Itaaliat 16 parema hulgas. Hispaania hoidis palli ja lootis oma meisterlikuse peale, aga alagrupi võitu tahtis rohkem Horvaatia, kes sai kaitseliini korda ja selle uinutava poolaja pealt värava ära lõi, autoriks Ivan Perišic.

Horvaatia on selle turniiri positiivne üllatusmeeskond, kes annab võistlusele väga palju juurde. Hea meel oli, et väljaku välised tegurid ei rikkunud nende võimalust ja mäng möödus ka tribüünidel vähemalt suuremate probleemideta.