Tänane võistlus oli Iljuštšenkole kui kaks tilka vett kahe aasta taguse universiaadiga Hiinas. "Eelmine universiaad oli sama stsenaarium. Hüppasin 1.94 ja olin pikka aega esimene, kuid teised tüdrukud ületasid hiljem 1.96. Selles mõttes oli täna absoluutselt sarnane võistlus. Ise 1.96 peal enam ei õnnestunud. Tegin võistluse jooksul nii palju katseid, et väsisin ära," kirjeldas nääpsuke medalist.

"Otsustav oli 1.90 ületamine kolmandal katsel. Sealt õnnestus emotsionaalselt kohe edasi minna ja võtta 1.92 ning 1.94 esimesel katsel. Tegelikult päris närvesööv võistlus oli. 1.94 peal liider olles ma ikkagi arvasin, et järgmise kõrguse võtab keegi ära. Seal olid tugevad tüdrukud, kellel sel aastal kirjas tulemused 1.99 ja 1.98," kirjeldas Iljuštšenko võistluse kulgu.

Ühtlasi tajus ta, et kuna delegatsioonil seni veel medalit polnud, siis tema peale tugevalt loodeti. "Tundsin vastutuse koormat. Teadsin, et kõik loodavad. Kartsin isegi pisut enne võistlust, ammu pole sellist tunnet olnud, et midagi süüa võistluse eel ei taha," naeris õnnelik Iljuštšenko ja lippas autasustamisele.

Selle hooaja järgmine suurem eesmärk on augustis peetavad maailmameistrivõistlused Moskvas.