"Vähemalt praegu on küll nii, et meeskonnavaim on korralik," tunnistas Tarva peatreener Andres Sõber, kes tõstis põhimeeste kõrval esile algviisikus tarmukalt alustanud 19-aastast Mihkel Schleicheri. "Poisid kõik kallistasid teda - ta oli nagu kuningas mängu järel."

Sõber tunnistas, et vastase näol oli tegemist "tugeva kamandaga", kes õnnestus seekord taktikaliselt üle kavaldada. "Maa-ala ja mees-mehe kaitsega me pidevalt varieerisime. Ehkki häid mängijaid peab samuti satsis olema, kannab meid praegu ikka eelkõige meeskonnavaim," lisas ta.

Pieno žvaigždes värske peatreener, teist kohtumist meeskonda juhendav Mindaugas Lukošius, kes on töötanud samuti Venemaa superliiga klubi Kaasani Unicsi treeneripostil, lausus, et hoolealustel jääb puudu eelkõige sellest, millest Tarvas pakatab - ühtsusest. "Lõppresultaat ei peegelda mängu tegelikku käiku," märkis ta. "Meie suurimaks probleemiks oli mitte niivõrd endale visata lastud 90 punkti kui kesise meeskonnavaimu tõttu lööma hakanud häirekell. Igaüks tahtis lõpus individuaalsete sooritustega mängu päästa."

Lukošiuse sõnul on meeskond treeninud koos temaga nädalakese, mille käigus saavutati neli päeva tagasi Leedu meistrivõistlustel napp võit Vilniuse Sakalai üle. Allajäämine Rakvere Tarvale tegi mehe meeleolu tõsiselt morniks, mistõttu istuti abitreeneriga kohtumise lõppedes veel tükk aega Belluse vip-looži pehmel diivanil jalahati kaotuse põhjuseid.

"Ma olen tõsiselt imestunud, millist meeskondlikku ühtsust Tarvas demonstreeris," tähendas Mindaugas Lukošius. "Kõik mängijad teavad oma kohta ja annavad endast maksimaalselt, mida oskavad ning suudavad. Seda alates läbimurretest ja kaugvisetest kuni Renato Lindmetsani, kes pani üksinda meie edurivi korralikult paika."

Hooaja eesmärkidest kõneledes lausus Lukošius, et põhirõhk on ikkagi korralikul resultaadil Leedu liigas, kus soovitakse pääseda play-off`i ehk esikaheksasse. "Praegu tahame parandada olemasolevat kaheksandat tabelirida, et minna veerandfinaali võimalikult soodsa asetusega. Samas püsivad koos meiega ühel pulgal neli-viis meeskonda," lausus ta. "Balti liigas nii konkreetset eesmärki ei ole aga et suutsime eelmised kaheksa mängu kaotuseta püsida, siis võiksime koha eest esinelikus küll võidelda."

Tarvas jätkab heitlusi Balti liigas tuleval nädalal kui kahel päeval - kolmapäeval, 16. jaanuaril ja reedel, 18. jaanuaril - võõrustatakse Kasahstani klubi Atõrau Barsõ meeskonda.