"Selliseid "litakaid" on endalgi tulnud treenerina kogeda. Vaatasin ainult esimest poolaega. Jänkid panid ikka hirmsa karusselli kohe peale ja kui soomlased esimese võimaluse pealt ei visanud, siis polnudki natuke aega hiljem enam võimalik viskele saada. See tekitas Soomel totaalse kaose," kirjeldas Sõber USA 59-puntkilist võitu Soome üle. "Kahju, et see Soome esimene mäng oli ja loodetavasti ei löö see nende tegemiserõõmu alla. Aga vägev, et Soome üldse MM-il on, nende korvpall on minu meelest suure sammu edasi teinud ja Henrik Dettman on väga hea treener."

Sõbra sõnul võis teisel veerandil, mil soomlased vabavisetest vaid kaks punkti tõid, närv sisse tulla. "Eks siin peab iga treener ise tunnetama. Mõnikord kuluks krõbedamad sõnad ka kindlasti ära. Aga selge on see, et keegi meelega ei tee ja kümnetuhandeline oma fänniarmee on ka jälgimas - see lööb vibra peale! Nüüd tuleb neil edasi täiega panna. Mängida oskavad nad küll ja küll."

Kuidas võinuks Eesti koondis USA vastu hakkama saada? "No see on nüüd puhas spekuleerumine. Ma ei usu, et me Soomest grammigi kehvem sats oleme. Täiskoosseisuga saaksime neist jagu. Teades Tiit Soku taktikat, poleks me nii kiirelt peale visanud, oleksime keerutanud palli ja kiusanud neid ameeriklasi ikka kauem," arvas Sõber.

Avapäeval elas Sõber kaasa kõigile kohtumistele. Neist põnevaimad olid tema jaoks Brasiilia kahepunktiline võit Prantsusmaa üle ning Leedu võit Mehhiko üle. "Prantsusmaa ja Brasiilia mäng jättis kihvti mulje. Brasiilias mängib üks Anderson Varejao, ka minu lapselapse nimi on Anderson. Huvitav oli vaadata Leedu mängu ja seda, kuidas Jonas Kazlauskas nad mängima pani. Neil ju sisuliselt mängujuht puudub ja lõpus mängis juba Renaldas Seibutis number ühte. Aga seal olid asjad noatera peal ja Mantas Kalnietise puudumisega pole neil hõisata midagi," arvas Sõber.

Favoriite on Sõbra sõnul mitmeid: "Madridi Real oskas Euroliiga finaalis Maccabile kaotada. Paberi peal on USA ja Hispaania kõvad pundid, kuid siin on meeskondi küll, kes võivad neile ära panna. Järgmised kaks nädalat keskendun ma korvpallilainele."