Meeskondade kiiruste vahe oli selles mängus meeletu, nii füüsiliselt kui mõtlemises. Venemaa mängijad ei tulnud waleslaste kiirusega toime ja see oli tähtsaim element. Vahepeal tundus isegi, et mängivad erineva tasemega meeskonnad, kuigi seda ju ei ütleks.

Walesi nii suurt ülekaalu keegi ei osanud küll pakkuda. Kui vaadata Venemaa koosseisu, siis neil ei ole Gareth Bale’i või Aaron Ramsey tasemel mängijat. Hetkel neil maailmatasemel mängijad puuduvad.

Kui rääkida treenerite duellist, siis tänase mängu võitsid küll mängijad, kuid ka Chris Coleman mängis Leonid Slutski üle. Kui Venemaa koosseisu analüüsida, siis mina näen algkoosseisu valikus mitu eksimust.

Teades, et keskkaitsjad on väga aeglased pani Slutski keskväljale ründava iseloomuga mängijad, kes kaitses pole aga nii head. Kahes eelmises mängus alustasid Aleksandr Golovin ja Roman Neustädter, kes ongi rohkem lõhkuva suunitlusega.

Täna Slutski riskis ja tegi seda liiga vara. Oleks pidanud alustama ettevaatlikumalt ja vajadusel riskima teisel poolajal. Venemaa läks hurraaga ründama ja jättis enda värava juures liiga palju ruumi, kus Walesi tasemel ründajad kasutasid venelaste kaitseliini aegluse hästi ära.

Kokkuvõttes näitas Venemaa kaotus, et neil on jalgpallis süsteemaatilised ja fundamentaalsed probleemid. On vaja palju muuta ja leida lahendused edasiseks arenguks. EM-il tundus nende koondis ühe nõrgema meeskonnana.

Samas Wales üllatas ja tegi seda positiivselt. Nad võitsid alagrupi, kus paljud andsid enne turniiri neile viimase koha ning loodan, et waleslaste tee jätkub ja nad jõuavad veerandfinaali.

Nad mängisid ka Inglismaa ja Slovakkia vastu atraktiivset ja kaasaegset jalgpalli, kus tegutsetakse kõrgel kiirusel üleminekul kaitsest rünnakule, mis on kaasegses jalgpallis kõige tähtsam.