Finantsanalüüsiga tegeleva ettevõtte Lombard Street reasearch analüütik Dario Perkins kirjutas hiljuti nii:

„Paljude jaoks on jalgpalli MM ärevust tekitav sündmus, mille lõppakordiks on kollaps (reeglina kaotus Saksamaale penaltiseerias). Inglismaa meeskonna fännid on kõige sellega harjunud, aga hiljuti tõi üks mu klient välja, et MMi aastad mõjuvad halvasti ka majandusele ning turgudele.

Esimene MM toimus 1930. aastal, see oli esimene Suure depressiooni aasta. Kuid viimasel ajal on asi päris hulluks läinud:

1986 - börsikrahh

1990 - USA majanduslangus

1994 - võlakirjaturu krahh

1998 - Aasia probleemid ja LTCMi kokkukukkumine (LTCM - Long-Term Capital Management - riskifond, mille tõttu oleks võinud tulla suur majanduskriis. USA valitsus ja võlausaldajad tulid aga appi ning hoidsid hullema ära).

2002 - dotcomi mulli lõhkemine

2006 - USA kinnisvarakrahh

2010 - globaalne majandustaastumine pidurdub ning euro-kriis algab

„Peab tunnistama, et päris täpselt see siiski kokku ei lähe. Börsikrahh toimus aastal 1987 ehkki see sai juured 1986. aastal. 2002. aasta dotcomi mull lõhkes juba ammu enne MMi.

Dario Perkinsi sõnul on 2014. aastal kolm peamist kohta, kus võib tulla suuri tagasilööke: Hiina, Ukraina ning Jaapani peaministri Shinzo Abe majanduspoliitika, mida nimetatakse Abenoomikaks (abenomics).