Sakslanna, kes jäi vahele keelatud ergutiga, andis Sotšis nii positiivse A- kui B-proovi, teatas Saksamaa telekanal ARD. Uudist kinnitas Saksamaa suusaliidu esindaja Stefan Schwarzbach. Väidetavalt sisaldas kõnealust keelatud ainet Sachenbacher-Stehle manustatud toidulisand.

"Evil oli segateatesõidu ajal keskendumisega probleeme," kõlas treener Gerald Hönigi napp kommentaar portaalile a1sport.de, kui temalt küsiti, miks naiskonna liider ei osale tänases teatesõidus.

33-aastane Sachenbacher-Stehle sai Sotši olümpial kaks neljandat kohta - nii 12,5 km ühisstardist kui segateatesõidus. Ta vahetas kaks aastat tagasi ala, kolides murdmaasuussatajate hulgast laskesuusatajate leeri. Murdmaal, kus ta konkureeris aastaid Kristina Šmigun Vähiga, jäi ta auhinnakogusse kaks olümpiakulda ja kolm -hõbedat ning üks MM-kuld, neli hõbedat ja üks pronks. 2003. aasta MMi suusavahetusega sõidus sai ta teise koha Kristina Šmiguni järel.

Saksamaa on Sotšis võitnud 16 medalit, millest kaheksa on kuldsed.

Vene meedia andmetel on jäänud Sotšis dopinguga vahele veel kaks sportlast, ent nende nimed avalikkuseni veel jõudnud pole.