"Ma seadsin ennast diivanile sisse, et rahulikult olla ja siis järsku olin teleka ees püsti ja teadsin, et see tuleb," kirjeldab ta. Kuna tegemist on Raja esimese olümpiamedaliga on ema rõõm eriti suur.

"Umbes nii palju suurem kui EMi medali puhul," ütleb ema ja ajab käed näitlikustamiseks nii laiali kui vähegi võimalik.

Talivätsing ütleb, et poeg Allar on alati olnud rahuliku loomuga. "Aga hästi järjekindel," lisab ta.

Ema ütleb, et seda medalit on Allar kogu aeg soovinud. "Nüüd siis on olemas," märgib ta.

Ta meenutab, et enne Londoni olümpiat saatis poeg talle sõnumi, milles seisis: "Ema, ma olen täiesti valmis,". Tookord küll medalit ei tulnud, aga ema sõnul peab Allar Londonis saavutatud neljandat kohta siiani üheks kõrgemaks saavutuseks üldse.

"Olümpia, see on ju....nii kõrgele kui üldse saab minna," ütleb Raja ema, "mul lihtsalt ei ole sõnu, ootan, et Allar helistaks," lisab ta. Tähistama sõidab Vaike kohe Allari abikaasa Kerstini juurde.

Ka Kerstin Raja ütleb, et Allar väga enne sõitu ei pabistanud. Tema ise aga oli natukene närvis küll. "Ostsin jäätise ja seadsin ennast üksi kodus sisse, tahtsin rahulikult vaadata," ütleb ta.

Kerstini sõnul pidi ta Ameerikas elavale sõbrannale telefoni teel sõidust otseülekannet tegema ja seega ta sõidu ajal väga pingesse minna ei jõudnudki. Ta lisab, et rõõm on tõesti väga suur ja emotsioone on raske kirjeldada. "Paremini ei saakski," ütleb Raja.

Allar Raja saabub koju 17. augustil. "Nädalake on veel aega mõelda, kuidas me teda vastu võtame," ütleb ema Vaike. Küsimusele, kas ema nelja aasta pärast samasugust rõõmu loodab, vastab ta: "No Kaspar lubas välja, et siis tuleb kuld. Loodame siis."