Avakoosolek, kus tutvustati 2003.a Tartu suusamaratoni programmi, korralduse struktuuri, tööplaani, eelarvet ja ilmaprognoose tähistab suuremate ettevalmistustööde algust Eesti tuntuima talispordiürituse läbiviimiseks.

34. Tartu Maraton, mis kuulub ka sel talvel pikamaasuusatamise maailma karikasarja FIS Marathon Cup, sõidetakse 9. veebruaril 2003.a klassikalises tehnikas 63 km pikkusel distantsil Otepäält Elvasse. Lisaks põhisõidule ja selle 31 km pikkusele lühidistantsile on programmis veel kuus erinevat spordiüritust: sponsorite ja VIP-ide mootorkelgusafari 1. veebruaril, Tartu Maratoni Avatud Rada (63 ja 31 km) ja Tartu Maratoni Naistesõit (16 km) 2. veebruaril, Tartu Pargivõistlus 7. veebruaril ning Tillusõit ja Minimaraton 8. veebruaril.

34. Tartu Maratoni nõukogu juhib Eesti Suusaliidu president Toomas Savi, korralduskomitee esimees on Worldloppeti peasekretär Madis Lepajõe, võistluse direktor Indrek Kelk ning võistluskomitee juht Alar Arukuusk. Tartu suusamaratoni päeval, 9. veebruaril on tegevuses ühtekokku ligi 600 inimest. Alates 1995.a rahvusvahelisse suusamaratonide sarja Worldloppet kuuluva Tartu Maratoni eelarve on 2003.aastal 3,65 miljonit krooni.

33. Tartu Maratoni, mis toimus äärmiselt rasketes ilmaoludes 42 ja 29 km pikkusel distantsil Matult Arulasse, läbis 2626 inimest. Tänavu avaldatud pikaajalised ilmaennustused on üksteisele vastukäivad, kuid nende andmete põhjal maratoni ära jätta pole põhjust. 9. novembril Tõravere Observatooriumi ilmatarga Marko Kaasiku poolt avaldatud prognoosi (http://apollo.aai.ee/~marko/pikkilm.htm) kohaselt tuleb veebruar pehmepoolne, kuid on oodata tugevaid lumesadusid keskmisest oluliselt suurema sajuhulgaga.

Registreerimine 34. Tartu Maratonile on alanud. 29. novembrini kestva esimese registreerimisvooru hinnad 63 km ja 31 km distantsile on vastavalt 300 ja 175 krooni. Alates 30. novembrist on osavõtumaks 125 krooni kallim — põhidistantsile 425 ja lühemale distantsile 300 krooni. Registreerida saab Klubis Tartu Maraton (Laulupeo pst 25, Tartu) ja interneti koduleheküljel http://www.tartumaraton.ee.