Eelkõige seetõttu, et Põhja-Ameerika profiliiga NHL-i tänavune hooaeg jäi mängijate ja klubiomanike töövaidluse tõttu ära ja kõik staarid on muudest kohustustest vabad, kirjutab Eesti Päevaleht.

Tšehhide esinumber on kahtlemata kuus korda NHL-i põhiturniiri suurima väravaküti tiitli võitnud Jaromir Jagr, kes lõppeval hooajal mängis Venemaal Omski Avangardis.

“Meie koondis on kõigi aegade kõige tugevam,” kinnitas peatreener Vladimir Ruzicka. “Meie fännid on nõudlikud ja meil pole koju asja, kui kaelas pole vähemalt pronksmedalid.”

Slovakke veavad ässad eesotsas Miroslav Sataniga. “Me tahame inimestele näidata, et oleme piisavalt head, et parimatega võistelda,” kinnitas kaitse tugitala Zdeno Chara (Ottawa). “Viimasel neljal-viiel aastal oleme MM-võistlustel seda tõestanud.”

Tänavu kuulub Venemaa koondis medalipretendentide hulka, mida nad kinnitasid esikohaga äsjasel Euroopa meistrivõistluste turniiril, kus finaalis löödi Rootsit mängudega 2:1 ja 5:2.

Viimased kaks MM-i on võitnud Kanada, lüües mõlemal korral finaalis Rootsit. “Kõik meie konkurendid osalevad MM-il parimas koosseisus, seega peame ka oma tugevamaid mängijad Austriasse saatma,” põhjendas kahel eelmisel hooajal NHL-i parimaks väravavahiks tunnistatud Martin Brodeur oma liitumist Kanada koondisega.

USA meeskond ei taha olla kehvem naistest ja kuni 18-aastastest noormeestest, kes tänavu juba võitsid MM-tiitli. USA meeskonna hing on Dallas Starsi 34-aastane ründaja Mike Modano.

Eesti koondise kaitsja Kaupo Kaljuste ütles Eesti Päevalehele, et Venemaa koondis võib seekord üllatada. Soome kohta ei osanud ta midagi erilist öelda. “Neil sõltub palju väravavahist, Bäckströmil on väga suured teened, et Oulu Kärpät tänavu Soome meistriks tuli.”

Viimastes MM-i eelsetes treeningmängudes alistas Kanada Prahas Tšehhi 2:1, Rosenheimis toimunud kohtumises oli USA 3:1 parem Saksamaast.