Võistlustest võtavad osa tippratsasportlased Inglismaalt, Iirimaalt, Saksamaalt, Prantsusmaalt, Hollandist, Norrast, Rootsist, Soomest, Venemaalt, Leedust, Lätist ja Eestist.

Eesti Ratsaspordi Liidu peasekretäri ja ürituse direktori Siim Nõmmoja sõnul on selliste mastaapidega sisehalli takistussõidu võistlus kogu Baltikumis esmakordne.

“Võistlejate erakordselt kõrge tase ja tugev konkurents peaksid pakkuma põnevat vaatemängu”, ütles Nõmmoja. “Show teeb veelgi paeluvamaks see, et spordiala on seekord kombineeritud showelementide ning muusikaga.”

Kokku võtab erinevatest parkuuridest osa kokku 73 ratsasportlast kaheteistkümnest Euroopa riigist saja kolmel hobusel. Eesti tippratsutajatest osalevad Gunnar Klettenberg hobustel Palladium ja Novesta, Rein Pill hobustel Ecuador ja Landcruiser ning Urmas Raag hobustel Ironic ja Paloma.

103 hobuse treeninguteks ja majutamiseks püstitatakse telke pindalaga kokku 2800 ruutmeetrit. Ürituse tarbeks veeti Saku Suurhalli 1800 tonni liiva, mis täidab võistlusareeni (28x58) ning soojendusareeni (20x40 meetrit) hoone taga. Hobuste majutamiseks püstitati kokku 75 boksi.

Võistluste auhinnafond on üle poole miljoni krooni ning peaauhinnaks on uus sõiduauto.