Tallinna Spordi ja Noorsooameti juhataja kohusetäitja Rein Ilvese sõnul on uue spordihalli rajamine Lasnamäele hädavajalik.

“Lasnamäel elab Tallinnas kõige rohkem inimesi, sportimisvõimalusi on aga võrreldes teiste linnaosadega vähe,” märkis ta.” Samuti on Tallinna ainukene kergejõustikuhall Tallinna Spordihall sügisest kevadeni ülerahvastatud. Uus spordihall võimaldab seega suuremal osal tallinlastel sportimist harrastada.”

Rahvusvahelise kergejõustikuliidu (IAFF,i) nõuetele vastavas spordihallis ootab ehitise valmides tallinlasi 200-meetrine jooksuring ning 100-meetrine jooksusirge, kõrgus-, kaugus-, ja teivashüppehüppepaigad, kuulitõukesektor, kettaheitenurk, kaljuronimissein, aeroobika- ning jõusaal. Lisaks saab spordihallis võimelda batuudil või siis harrastada kuulsat eestlaste leiutatud spordiala krossingut.

Lasnamäe Spordihalli teenuste hinnatase saab olema samasugune kui Tallinna Spordihallis. “Eesmärgiks on see, et kõikidele pealinlastele oleks sportimine taskukohane,” lausus Ilves.

Sel aastal saavad püsti 7183 ruutmeetrise Lasnamäe Spordihalli hoone seinad, järgmisel aastal jõutakse ühele poole halli sisemuse rajamisega.

Lisaks rajab linn spordihalli kõrvale kergejõustiku välistaadioni ning kunstmurukattega jalgpalliväljaku. Tallinna linna eelarvest kulub sellel aastal Lasnamäe Spordihalli ning välistaadioni ja jalgapalliväljaku ehituseks 40 miljonit krooni, ehitise kogumaksumus on 76 miljonit krooni. Lasnamäe Spordihall peaks valmima 2003. aasta sügisel, ehitustöid teostab OÜ Eesti Ehitus.