“Esimesed neli-viis päeva oli uni häiritud, kuid nüüd pole hullu. Meie eksperiment on paras proovikivi, kuid loodame vastu pidada,” märkis Juhanson Eesti Päevalehele.

Tartu ülikooli spordifüsioloogia professori Vahur Ööpiku sõnul on teada üldised seaduspärasused, mis alpimaja kasutamisel juhtub, kuid ta toonitab, et igat inimest tuleb vaadelda eraldi.

“Võtsime Albertilt ja Juhansonilt enne alpimajja minekut vereproovi ja teeme seda ka tsükli lõppedes. Kuid on võimalik, et mõju ei saa tuvastada,” kinnitab Ööpik.

Eesti suusakoondise peatreener Mati Alaver: “Ettevalmistusperioodil on suusatajad alpimajas järjest kauemgi viibinud. See on avaldanud ka negatiivset mõju. Kellele? See teave on konfidentsiaalne.”

Kahe nädala pärast, täpsemalt 10. veebruaril pakivad Albert ja Juhanson ning tulevikulootus Raimo Raudsepp asjad ning põrutavad autoga kolmeks kuuks Malaga lähistele Torremolinosse laagrisse.

Juhanson siirdub sealt otse Lanzarotele, kus ta üritab kvalifitseeruda ala unistuste jõuproovile Havai Ironmanile. Juunis osalevad kaitsejõudude hingekirja kuuluvad sportlased Californias sõjaväelaste MM-il.

Albert tuleb Torremolinost koju, et valmistuda 5. juunil peetavaks triatloni MK-etapiks Madridis.