Tallinna Kiirabi peaarst Raul Adlas ütles ETAle, et ilmamuutustest põhjustatud terviserikete pärast on kiirabibrigaadidel keskmiselt 10 väljakutset ööpäevas rohkem kui tavaliselt. Aga see on veebruari alguse kohta normaalne nähtus ja tegemist ei ole erakordse olukorraga, kinnitas ta.

“Inimesed on üldjuhul teadlikud oma haigustest. Perearstide distsiplineeritud patsientidele, kes võtavad regulaarselt oma ravimeid, see ilma kõikumine ei mõju. Küll aga nendel inimestel, kes on oma tarkusega ennast ravima hakanud või ei jälgi arsti määratud ravikuuri, võivad haigused ägeneda ilma kõikumisel — need on küll meie patsiendid. Neid käime kiirabi korras ravimas,” ütles Raul Adlas.

Adlase sõnul ägenevad sellised kroonilised haigused nagu südamepuudulikkus ja vererõhutõbi õhurõhu kõikumise puhul ainult sel juhul, kui inimene jätab unarusse oma baasravi. “Kui tervis läheb paremaks, jätab haige rohtude võtmise ja siis on vererõhk väga varmas tõusma vähima ilmamuutuse puhul,” rääkis Adlas.

“Kui õhurõhk hakkab alla minema, siis tuleb oma rohud sisse võtta ja püsida teiste inimeste vaateväljas, siis on kõik korras,” soovitas Tallinna Kiirabi peaarst.