"Serbia on seda turniiri mõnes mõttes targalt mänginud. Alagrupiturniiril ei väsitatud põhimängijaid nii palju kui teised seda tegid. (Miloš) Teodosić on praegu ikka kõva vedur selles satsis. Tema on ka Serbia võistkonna edu võti. Isegi kui teda peale võetakse, paneb ta pikkadele selliseid kompveke korvi alla!" osutas Kuusmaa.

Eilset poolfinaali, milles Serbia võitis 90:85 Prantsusmaad, pidas Kuusmaa selle MM-i üheks haaravaimaks mänguks. "Fännidele tõeline maiuspala. Prantsusmaa jäi alguses taha ja Serbia dikteeris ja vedas seda mängu, kuid teisel poolajal pani Prantsusmaa vähe teistsuguse kaitse peale, hakates palliga mängijale kahekesi peale minema. Sealt tulid ka serblaste eksimused ja Prantsusmaa hakkas järele tulema. Prantslastel jäi ajast ja natuke ka energiast puudu, mis nad tagaajamisele kulutasid. Väga hea mäng poolfinaali kohta. Tavaliselt pole poolfinaalid nii haaravad ja korviderohked, kuid see mäng oli väga šeff!" võttis Kuusmaa eilse mängu kokku.

Esimesele poolfinaalile tagasi vaadates tunnistas Kuusmaa, et Leedul USA vastu palju võimalusi polnud. "Esimene poolaeg oli veel kaasatõmbav ja andis mingi emotsiooni, aga kahjuks teise poolaja alguse 10:0 spurt rikkus mängu ära. Päris "Sloveeniat" ei tulnud, aga mäng oli sellega tehtud. Järjekordselt pani USA maksma oma individuaalse meisterlikkuse. Leedukate pallikaotused andsid neile lihtsaid korve. Lisaks domineeriti ka lauas. Arvan, et kõik nõustuvad, et ega leedukatel USA vastu palju võimalusi polnud," sõnas Kuusmaa.

"Leedu jaoks on nelja hulka jõudmine ilma põhimängujuhita minu arust hea tulemus. Kuigi tean, et nende jaoks on ainult võit tähtis, siis peaksid nad sellega rahul olema. Pronksimänguks on Leedu rohkem puhanud, prantslased said pärast Hispaania alistamist ikka eile šokk-kaotuse. Eks näis, kumb psühholoogiliselt rohkem valmis on. Loodan, et Leedu võidab. Arvan, et tuleb huvitav mäng."

USA on peatreener Mike Krzyzewski juhendamisel võitnud järjest 62 kohtumist. Kuusmaa on üsna kindel, et tuleb ka 63. võit.

"Kui Serbia hullu paneb, siis võib neil šanssi olla. USA viskajatel peaks selleks olema ülimalt kehv päev ja Serbia peaks mängima taktikaliselt targalt, vältima pallikaotusi ja hoiduma USA kiiretest vasturünnakutest. Igal võistkonnal võib tulla must päev, kus ei saadagi jalgu alla, aga see on USA puhul ikkagi vähetõenäoline," arvas Kuusmaa.