Minnes aga arutlusega edasi toob Kuusmaa finaalist välja mitu mängulist tähelepanekut. "Algul viis viie vastu positsioonimängus said serblased kenasti hakkama, isegi väike algedu võideldi välja. Serbia suutis ära võtta ameeriklaste kate-kattest mängu keskele. See töötas. Seejärel eksiti aga ise mitu korda järjest vastaste korvi all ja USA pääses jooksma. Nad suutsid nende momenti pealt sedavõrd kiirelt üle tulla, et tundus lausa kiirrünnakuna. Tagant hakkasid mõned mehed hullu ajama ja 15:0 spurdiga oli enesekindlus käes," lahkas Kuusmaa.

Finaali eel lootis ta, et esimesel poolajal tuleb enam-vähem võrdne mäng. "USA lõi Serbia kiirelt nokauti, nad olid šokis. Seda oli hästi märgata sellest, kuidas serblased vabaviskeid mööda põrutasid. Tuleb au anda võitjatele ja nende treenerile, kes on suutnud kokku sulatada sedavõrd hea meeskonna. USA oli MM-il teisest mäekõrguselt üle ja siin ei ole mõtet enam spekuleerida teemal, mida suutnuks Hispaania," lisas Kuusmaa.

"Mängu ilu oli finaalis küllaga, põnevust muidugi mitte. Samas, tahaks rõhutada, ega serblased halvasti mänginud. Oli lahtine ja atraktiivne korvpall. Vaatamata ameeriklaste üleolekule julgeks küll MM-i pidada igati nauditavaks ja kordaläinuks."