Veerpalu võitis Salt Lake City olümpiamängudel 15 km klassikadistantsil kuld- ja 50 km distantsil hõbemedali.

Šmigun esineb jätkuvalt edukalt maailma karikasarjas, hooaja algul oli ta MK-sarja liider.

Veerpalu valiti Eesti parimaks meessportlaseks ka 1999. ja 2001. aastal ning Kristina Šmigun 1997., 1999. ja 2000. aastal.

Parimaks võistkonnaks pärjati maailmameistrivõistlustel Lissabonis hõbemedali võitnud Eesti epeenaiskond ja treeneriks suusakoondise peatreener Mati Alaver.

Kristina Šmiguni järel jäi ühe punktiga napilt teiseks kergejõustiku EM-il maratonis 4. koha saanud Jane Salumäe, keda ajakirjanikud suusaneiule eelistasid.

Kolmandal ja neljandal kohal troonivad epeevehklejad Heidi Rohi ja Olga Aleksejeva ning viienda koha sai tennisist Maret Ani.

Meestest jäi teiseks kergejõustiku EM-i maratonis hõbemedali pälvinud Pavel Loskutov ning kolmandaks Salt Lake City OM-il 15 km distantsil pronksi võitnud Jaak Mae. Neile järgnesid judoka Aleksei Budõlin ja kümnevõistleja Erki Nool.

2002. aasta paremuselt teiseks Eesti võistkonnaks peeti rallitiimi Markko Märtin — Michael Park ning kolmandaks Eesti jalgpallikoondist.

Treener Mati Alaverile jäi napilt alla jalgpallikoondise hollandlasest peatreener Arno Pijpers.

Neile järgnesid Aleksei Budõlini juhendaja Feliks Saakjan, naiste epeekoondise treener Samuil Kaminski ja suusatreener Anatoli Šmigun.