Neljapäevane maiuspala serveeritakse Põhja-Itaalias Torinos, kus neljakordne maaimameister Itaalia võõrustab 2010. aastal maailma parima koondise tiitliga pärjatud Hispaaniat. Kuumade Lõuna-Euroopa koondiste viimane tuline vastasseis leidis aset alles möödunud suvel, kui Itaalia sai Euroopa meistrivõistluste kaheksandikfinaalis 2:0 võidu.

Toona asus Itaalia juhtima Giorgio Chiellini tabamusest. Neljapäeval on just Chiellini kahe koondise peale ainus märkimisväärne puuduja. Itaalia jaoks oli suvine võit küllaltki erakordne, sest tollele kohtumisele eelnenud viies vastasseisus polnud nad suutnud Hispaaniast jagu saada.

Euroopa meistrivõistluse järel vahetasid mõlemad koondised peatreenerit. 50-aastane endine väravavaht Julen Lopetegui on Hispaania peatreeneritoolil legendaarse Vicente del Bosque'i jalajälgede täitmisega edukalt alustanud. Septembri alguses alistati sõpruskohtumises Euroopa tippkoondiseks kerkinud Belgia 2:0 ning esimeses valikmängus klohmiti Liechtenstein vaeseomaks, kui Leonis toimunud matšis saadeti väikeriigi puuri koguni kaheksa palli.

Ventura jõuab koju

Itaalia värske lootsi Giampiero Ventura jaoks on Torino staadion väga tuttav, sest viimased viis hooaega juhendas ta just 2006. aasta taliolümpialinna esindusmeeskonda. Üliemotsionaalselt Antonio Contelt itaallaste juhendamise üle võtnud Ventura jaoks algas uus amet 1:3 kaotusega EM-finalistile Prantsusmaale, kuid esimeses valikmängus õnnestus tal vääratusi vältida, sest Itaalia sai Haifas Iisraelist jagu 3:1.

Paf-i kihlveoportaalis on kerge favoriit Hispaania, kelle võidukoefitsient on 2.67. Viik tooks panustajale raha tagasi kolmekordselt ja Itaalia võit 3.15-kordselt. Samas on ajalugu Hispaania vastu. Itaalia pole valikmängudes kaotusekibedust tundnud kümme(!) aastat. Viimane kaotus pärineb 2006. aasta 6. septembrist, kui Sidney Govou kaks ja Thierry Henry üks tabamus andsid prantslastele magusa revanši kaks kuud varem MM-finaalis saadud kaotuse eest. Järgmisest 51 valikmängust on itaallased noppinud 38 võitu ja 13 viiki.

Hispaanlaste jaoks pole Saapamaa pind rõõmu toonud. Itaalia pinnal peetud kohtumises sai Hispaania vastasest jagu viimati 1971. aasta veebruaris, kui Ladislao Kubala juhendatud võistkond alistas Itaalia 2:1.

Tulemuseennustustest tasub kiigata viikide poole. Meeskondade ründejõudu arvestades pigem ebatõenäoline 0:0 on tasustatud koefitsiendiga 6.40. Hoopis loogilisemana tunduv 1:1 tooks panustajale raha tagasi 6.30-kordselt.

Islandi paberihunt Soome purustamiseks valmis

Meie regiooni põnevaim vastasseim peetakse neljapäeval Reykjavikis, kus suvise EM-finaalturniiri suurüllataja Island võõrustab I-valikgrupis Soomet. I-grupi esimene voor avas kõigi meeskondade punktiarve. Soome viigitas kodus 1:1 Kosovoga ning Kiievis peetud Islandi ja Ukraina mäng lõppes sama skooriga.

Island on vaieldamatult sõiduvees. Viimasest seitsmest kodumängust on võidetud koguni viis. Soome on samas võõrsil viimasest kuuest mängust neljas alla jäänud. Enamgi veel - neis neljas mängus on soomlastel jäänud skoor üleüldse avatamata. Omavahel on soomlased ja islandlased kohtunud 11 korda. Soomel on kaks võitu ja kuus kaotust. Kodus kaotas Island Soomele seejuures viimati 52 aastat tagasi.

Paf-i portaalis on favoriidiseisuses mõistagi Island, kelle võidukoefitsient on 1.65. Viik (3.65) ja Soome võit (5.80) on hinnatud tunduvalt haruldasemaks. Eriennustustest tundub turvaline variant "kodumeeskond võidab väravat sisse laskmata", mille puhul saab panustaja raha tagasi 2.43-kordselt. Ka tulemuseennustuste puhul võiks loota, et soomlaste vilets väravavaist saab jätku. Islandi 1:0 võit on hinnatud koefitsiendiga 5.80 ja 2:0 võit koefitsiendiga 7.50.

Kõik koefitsiendid kehtisid artikli kirjutamise ajal.
Pafi spordiennustuse koefitsiendid leiad siit.