Grupifinišis jäid Kirsipuule alla ja said vastavalt teise ning kolmanda koha rootslane Jonas Ljungblad (Amore e Vita) ja Janek Tombak (Cofidis).

Naiste võitjaks tuli kolmandat aastat järjest Grete Treier, kes oli üldarvestuses 116., teatas rattaralli pressiteenistus.

“Stardis erilist valmisolekut võidusõiduks ei tundnud, kuid sündmuste kulg kujunes minu jaoks soodsaks,” rääkis Kirsipuu, kes Ag2r profitiimist oli ainsana stardis.

Nõos lehvitas hilisem võitja raja ääres seisnud emale ja algatas koheselt lahtirebimise.

“Vedasime teiste proffidega grupi laiali ja saime 17 mehega eest ära, hiljem õnnestus koos Tombaku ja Ljungbladiga teistest eralduda.”

Lõpuheitluses oli kolmandat korda rattarallil võidutsenud (varem 1991. ja 2000. aastal) tartlase suurimaks konkurendiks Amore & Vita Beretta klubisse kuuluv Ljungblad.

“Oli näha, et Tombak on väsinud ja seetõttu pidin ise võidu koju jätmise eest hoolitsema. Rootslane hakkas aga väga kõvasti vastu,” selgitas Kirsipuu, kelle finišiajaks fikseeriti 3:07.33,4.

Esimese mäefiniši 21 km-l kuulus peagruppi enam kui sada ratturit, võidupreemia kuulus Mart Ojaveele. Esimeseks tõsisemaks äraminekuks oli viiemehelise grupi eraldumine enne Otepääd. Vahefiniši 45 km-l võitis Allan Aulik, lisaks kuulusid eestlastest suure grupi ees enam kui minutilise edu saanud seltskonda Vahur Valvas ja Margus Mikk.

Teist korda Otepääle jõudes olid jooksikud aga kinni püütud, mäefiniši 75 km-l võitis siiski Valvas. Palu juures üritasid eest ära sõita Peep Mikli ja Mirko Põldma, kuid peagrupp tuli järele ja Elvas 101 km-l ületas vahefinišijoone esimesena Caspar Austa. Võit viimases vahefinišis Lõunakeskuse juures 123 km-l kuulus Kirsipuule.

Eestlastest jõudsid 12 parema hulka, kes autasustamistseremooniale kutsuti, veel Austa (6.), Raido Kodanipork (7.), Sigvard Kukk (10.) ja Allan Oras (11.).

Naistest järgnesid Treierile Ly Paat ja Hedi Peterson.

Rattasõidu 133 km distantsile startis esialgsetel andmetel 1025 sõitjat ja 69 km trassile 1509 ratturit.