Kuigi MM-il on mängimas neli riiki Araabiamaadest, siis jalgpalliväljakutel on praegu araablastel ainult üks ebajumal. Arvestades, et Salah on finaalturniiri eel hädas õlavigastusega, siis on sajad miljonid araablased pööranud oma pilgud just tema tegemiste poole. Salah sai õlavigastuse 26. mail toimunud Meistrite liiga finaalis, kus ta kukkus valusasti vastu maad Madridi Reali tähe Sergio Ramose jõuvõtte järel.

Pingeline ootus

Seejärel on Salah tervisliku seisundi kohta tulnud erinevaid prognoose. Liverpooli füsioterpeutide sõnul peab egiptlane palliplatsilt eemal olema kolm kuni neli nädalat. Egiptuse Jalgpalli Liidu esindajad kohtusid Hispaanias ravil viibiva Salah'ga sel nädalal ning avaldasid, et ründestaar saab MM-iks mängukorda.

Usutavasti peab Salah vahele jätma Egiptuse esimese kohtumise Uruguay'ga, mis peetakse 15. juunil. Tiimi teises matšis Venemaa vastu loodetakse oma staar juba väljakule saata. 19. juuni kohtumine venelaste ja egiptlase vahel selgitab tõenäoliselt A-alagrupis teisena edasi pääseva meeskonna. Arvestades, et Egiptus mängis MM-finaalturniiril viimati 1990. aastal ja eelneval kahel korral on nad alagrupiturniirile pidama jäänud, siis on surve Salah'le meeletu.

Päris üksinda ta siiski kogu koormat kandma ei pea. Häid mehi on egiptlastel tema kõrval veel. Peamiselt mängivad nemadki klubijalgpalli Inglismaal. Rahvusvahelises plaanis on Salah järel tuntuselt teiseks meheks Londoni Arsenali ridadesse kuuluv 25-aastane poolkaitsja Mohamed El Neny.

Poolkaitsjatest tasub silma peal hoida Stoke City 21-aastasel mängumehel Ramadan Sobhil. Kaitsjatest on igapäevaselt kõrgel tasemel mängimas 27-aastane West Bromwich Albioni keskkaitsja Ahmed Hegazi.

Legendaarne väravavaht

Egiptuse koondise ridades on aga ka tõeline legend. Väravasuul on neil seismas 45-aastane Essam El Hadary. Klubijalgpalli Saudi Araabias Al Taawounis mängiv El Hadary tõuseb kõige vanemaks MM-il väljakule saanud meheks, kui ta Venemaal platsile jookseb. Kõigi eelduste kohaselt ta seda ka teeb. Lisaks kõigele on tema käel ka kaptenipael. Debüüdi koondises tegi ta 22 aastat tagasi ja rahvusesinduse eest on tal kirjas 156 kohtumist. Samas ei ole ta antud näitajaga Egiptuse rekordiomanik ja üldises pingereas hoiab ta kolmandat kohta.

Valiksarjast murdsid egiptlased küllaltki kindlalt edasi. Alagrupiturniiril koguti neli võitu ning üks viik ja üks kaotus. Aafrika valiksarja E-grupis teise koha saanud Ugandat edestati nelja punktiga. Grupi soosikut Ghanat edestati aga juba kuue silmaga. Maavõistlusmängudes ei ole tänavusel aastal neil kõige paremini läinud. Märtsis kaotati nii Portugalile kui ka Kreekale. Alles hiljuti viigistati aga Kuveidiga.

MM-il mängib Egiptus A-alagrupis, kus neil tuleb vastamisi minna võõrustaja Venemaaga ning lisaks Uruguay ja Saudi Araabiaga. Neliku soosikuks on Uruguay ning autsaideriks Saudi Araabia. Teise edasipääseja selgitavad tõenäoliselt just Egiptus ja Venemaa.

AJALUGU

Osaleb MM-il 3 korda
MM-i alagrupiturniir 1934 ja 1990

Kõige rohkem mänge Egiptuse koondises: 1. Ahmed Hassan 184 mängu, 2. Hossam Hassan 169, 3. Essam El Hadary 156.

Kõige rohkem väravaid Egiptuse koondises: 1. Hossam Hassan 69 väravat, 2. Hassan El Shazly 42, 3. Mohamed Aboutrika 38.

Egiptuse alagrupimängud MM-il:

  • Egiptus – Uruguay (15. juuni, Jekaterinburg)
  • Egiptus – Venemaa (19. juuni, Peterburi)
  • Egiptus – Saudi Araabia (25. juuni, Volgograd)