1. Usain Bolt. Üllatus, üllatus! Pekingis neli kuldmedalit võitnud ja kolm maailmarekordit püstitanud Jamaica sprinter plaanib Londonis viimase paari aasta suhtelise vaikuse järel taas suure sõu korraldada. Huvitavaks kujuneb ka rivaliteet kaasmaalase Yohan Blake’iga.

2. Michael Phelps. USA ujuja, kes läks Pekingist koju rekordilise kaheksa kullaga, peab võitma veel kolm medalit, et saada kõigi aegade kõige rohkem medaleid võitnud olümplaseks.

3. Oscar Pistorius. Kuigi kunstjalgadega lõunaaafriklasest jooksja pole veel olümpiapiletit päriselt lunastanud, on tal sellest puudu üsna vähe. Kui ta normi täidab, saab temast esimene amputeeritud jalgadega jooksja olümpial.

4. Hiroshi Hoketsu. Jaapanlasest ratsutaja, kes on oma 71 eluaastaga selle olümpia vanim osaleja. Hoketsu võistleb koolisõidus 15-aastase mära Whisperiga.

5. Kerri Walsh ja Misty May-Treanor. Rannavõrkpall on üks maiuspalu, sest toimub otse südalinnas Downing Streeti ja Buckinghami palee vahetus läheduses. Kahe eelmise OM-i rannavolle kullaneiud ameeriklannad Walsh ja May-Treanor lähevad püüdma oma kolmandat järjestikust olümpiakulda.

6. Chris Hoy. Briti trekisõitja on korraldajamaa üks suuremaid kullalootusi. Kolmekordse Pekingi kullavõitjana on ootused tema suhtes igati õigustatud.

7. Neymar. Kuna tiitlikaitsja Argentina OM-ile ei pääsenud, on kõigi pilgud Brasiilia vutikoondisel. Nende suurim staar on nooruke Neymar, keda suur Pelé ise peab maailma parimaks jalgpalluriks.

8. Kevin Durant. USA korvpallikoondis on säravatest tähtedest pungil. Durant aitas USA-l võita 2010. aasta MM-kulla, kuid just olümpia säravaim medal on see, mida USA kossukoondis palavalt ihkab.

9. Lin Dan. Ilmselt maailma parim sulgpallur hiinlane Lin Dan läheb Londonisse oma olümpiavõitja tiitlit kaitsma. Huvitav vastasseis tõotab tulla malaislasest maailma edetabelijuhi Lee Chong Weiga.

10. Katie Taylor. Oma esimese etteaste teevad Londonis naispoksijad. Iirlannast kergekaallane Taylor on oma esimese olümpiamedali üks suursoosikuid.