Viimsi ja Tartu olid enne tänast pakkunud korvpallipublikule juba kolm väga tulist play-off lahingut ning teisiti ei läinud ka neljandas mängus.

Avaveerandaja 21:19 võitnud Tartu läks poolajapausile 40:34 eduseisul ning kui mängida oli jäänud veidi enam kui kuus minutit, leidsid külalised ennast juba kümnepunktilisest kaotusseisust. Kolm sekundit enne lõppu õnnestus aga Rait Riivo Laanel kohtumise seis viigistada ja vägisi tundus, et lisaajale minek on paratamatu.

Viimsi poolehoidjate õnnetuseks polnud vastne Eesti-Läti liiga finalist aga oma viimast sõna veel öelnud, sest liiga agaralt Tartu audi sisseviset takistama tormanud Rolands Zakis astus otsajoonele ning kohtunikel ei jäänud muud üle, kui see tehnilise veaga ära karistada. Braxton Huggins näitas seejärel otsustaval hetkel külma närvi, saates vabaviske kindlalt läbi korvirõnga ja kindlustas sellega Tartule veerandfinaalseerias 3:1 võidu.

Võitjate parimana viskas Huggins 26 silma. Emmanuel Wembi lisas 13 punkti ja 10 lauapalli. Kaotajate resultatiivseim oli Karl-Johan Lips 25 punktiga.

Poolfinaalseerias on Tartu Ülikooli vastaseks TalTech/Optibet, kes seljatas veerandfinaalis mängudega 3:1 Tallinna Kalevi.

Valdo Lipsu mängujärgsed mõtted:

Olari Narits:

Mängu hetk:



Kohtumine täispikkuses: