Mis teile seostub esimesena sõnapaariga Lõvide jalgpallimeeskond?

Esimesed seosed tekivad muidugi suurte nimedega meie jalgpalliajaloos - Mart Poomi ja Martin Reimiga. Sealt sai ju nende meeste karjäär alguse. Muidugi teeb see natuke liiga teistele meeskonna liikmetele, sest jalgpall on ikka võistkondlik mäng, aga mõned nimed lihtsalt tõusevad paratamatult esile.

Kes endistest Lõvide mängijatest on tänastele noortele suurimaks eeskujuks oskuste, iseloomu ja tahtejõu poolest?
Mart Poom kindlasti. Tema töökusest ja ennastsalgavast karakterist räägitakse veel kaua jalgpalliringkondades. Hea, et ta on jätkuvalt jalgpalli juures ja noori innustamas. Tema lugu kindlasti tiivustab noori.

Miks olete otsustanud end tavapärasest enam just jalgpalliga siduda?
Jalgpall on mäng, mis ühendab inimesi. Samuti on selleks õlu. Seega ühisosa on juba sellega olemas. Samuti on meile tähtis jalgpallist saadav emotsionaalne pool- pole vist ühtegi teist spordiala, mis nii palju kirgi kütaks...

Teine ja oluline põhjus on aga kindlasti ka see, et meie arvates on Eesti jalgpallile alusvundament loodud- selleks on toimivad klubid, mängijate osalus ja kogemused välisklubides ning järelkasv. Just viimane on eriti see, mis meile sümpatiseerib. Me näeme oma silmaga, kui palju noori on seotud jalgpallitreeningutega ja see number on kasvav. Seega on aja küsimus, kui tulevad ka tulemused. Sellest tulenevalt on meile pigem au ja võimalus toetada arenevat valdkonda ning saada koos sellega osa ka jalgpalli muredest ning rõõmudest.

Milline oleks Eesti jalgpall täna, kui 1980ndete lõpus ei oleks säranud ja jalgpallipisikut levitanud Roman Ubakivi Lõvid?

Lõvid tulid Eesti jalgpalli jaoks täpselt õigel ajal - vastu Eesti taasiseseisvumist. Tänu neile oli meil olemas materjal, oskused ja kirg nö Lõvidest võtta, millele Eesti rahvuslikku jalgpalli üles ehitada. Kuulusid ju paljud Lõvide liikmed ka Eesti koondisesse. Vaadates Eesti rahvuskoondise tänast seisu, siis oleks väga vaja uut Lõvide meeskonda, kes aitaks meie rahvuskoondise tulemused uuesti tõusle pöörata.

Millist emotsiooni peaks see film noorte jalgpalluriteni viima või tekitama?

See peaks innustama ja inspireerima noori rohkem jalgapalliga pühendunult tegelema. Just see pühendumine ja pingutamine oleks oluline, sest jalgpalli harrastajate arvuga Eestis probleeme pole, aga retooriliselt võib küsida, et kui paljud on valmis sarnaselt Lõvidele endast maksimumi andma nii treeningul kui võistlusel…

A le Coq on Ekspress Meedia toetaja ja partner Lõvidest sportliku dokumetaalfilmi tootmisel.