Hamilton alustas sõitu 14. kohalt ning kordagi kõrgemasse mängu ei sekkunudki. Suurema osa sõidust veetis inglane AlphaTauri piloodi Pierre Gasly taga, kellest Hamilton ei suutnudki mööduda. Nii lõpetaski inglane etapi 13. positsioonil.

Mercedese pealik Toto Wolff vabandas sõidu järel tiimiraadio vahendusel Hamiltoni ees. "Vabandust selle auto eest, millega sõitma pidid. Tean, et see on juhitamatu ja millega me ei väärigi tulemust. Liigume edasi, aga see oli üks kohutav etapp," sõnas austerlane Hamiltonile.

Sõitu kommenteerinud 2016. aasta maailmameistri Nico Rosbergi hinnangul ilustas Wolff Hamiltoni jaoks tõde ning ei soovinud briti enda esitust kritiseerida. "Mercedes võtab süü enda peale ning proovib väga Lewist vaimselt toetada," vahendas RacingNews365 Rosbergi öeldut Sky Sportsi otse-eetrs.

"Nad toetavad teda ja ütlevad talle: "Lewis, see pole sinu viga, see on meie süü". See on väga kaval, sest see pole päris täielik tõde," arutles Rosberg. "Ei maksa unustada, et George Russell sai sama autoga neljanda koha. Seega oli ka Lewisel endal suur roll kehvas tulemuses. Russell tegi suurepärase nädalavahetuse ja teenis neljanda koha. Põhjus peitub enamas kui ainult autos."

"Kogu meeskonna jaoks on oluline, et Lewis kogu hooaja vältel motiveeritud oleks," lisas Rosberg, kes aastatel 2013-2016 Lewis Hamiltoniga koos Mercedeses sõitis ning karjääri viimasel hooajal tiimikaaslase ees maailmameistriks krooniti. "Lewis kaotab väga kergesti sellistes olukordades motivatsiooni."

Hamilton asub nelja etapi järel üldarvestuses 28 punktiga seitsmendal kohal. Russell on 49 silmaga neljas. Mercedeses debüteeriv Russell on ühtlasi ainus sõitja tänavusel hooajal, kes igal etapil esiviisikus lõpetanud.