Birminghami lähedal peetava võistluse avaringil sai tugeva tuule kiuste Reemet kirja 74 lööki (+2), tehes seejuures neli birdiet. Ühe löögiga on avapäeva järel ees Grace Crawford (Šotimaa) ja Marina Joyce-Moreno (Hispaania). Sama tulemuse Reemetiga mängisid avapäeval sakslanna Uma Bergner ja prantslanna Amandine Seguin.

Tiitlikaitsja Rosie Bee Kim (Inglismaa) asub avapäeva järel 18. kohal tulemusega +6. Üks suurfavoriitidest, itaallanna Paris Appendino, kes parimal hetkel hoidnud maailma amatöörgolfi edetabelis kogunisti 277. positsiooni ja on hetkel ka osalevatest mängijatest edetabelis kõige kõrgemal kohal (412), mängis avapäeval 86 lööki ja paikneb tabelis alles 64. real.

Võistlusel osaleb 88 mängijat 17-st riigist.

Reemet tõusis käesoleva nädala keskel avaldatud WAGR edetabelis 461. positsioonile tänu Eesti talviste meistrivõistluste võidule. See on kõrgeim positsioon, mida on Eesti naisgolfimängija omanud maailma amatöörgolfi edetabelis. Meestest on kõrgemal kohal Reemetist olnud vaid Sander Aadusaar (398). TOP500 hulka on veel eestlastest jõudnud Carl Hellat (470), Mattias Varjun (481) ja Kevin Christopher Jegers (494).