Belenjuk nõuab Venemaale karmimaid karistusi. ROK soovitas sõja puhkedes alaliitudel Venemaa sportlased ja ametnikud võistlustelt kõrvaldada, sest Venemaa tungis veebruaris Ukrainale kallale ja Valgevene oli suure idanaabri käsilane. Ent mitmed Venemaa spordiametnikud hoiavad ROK-is endiselt kõrget positsiooni.

"Pakun välja, et Ukraina olümpiakomitee president Sergei Bubka ja Ukraina noorte- ja spordiminister Vadim Gutzeit võiksid Bachi kutsuda Butšat, Borodjankat ja Irpinit külastama. Siis ta näeks oma silmaga, missugust õudust Vene okupeerijad Kiievi eeslinnades korraldavad," kirjutas Belenjuk sotsiaalmeedias.

"Loodan, et Ukraina spordijuhid toetavad seda. Olen kindel, et siis pole ROK-i liidritel enam ühtegi vastuargumenti, miks ei peaks Venemaad ja Valgevenet ROK-ist välja viskama," lisas Belenjuk.

Rwanda juurtega Kiievis sündinud ja üles kasvanud Belenjuk on olnud varasemalt kriitiline ka Bubka suhtes, kes on pärast Venemaa kallaletungi olnud väga vaikne. "Ma ei ole kuskilt kuulnud, et Ukraina olümpiakomitee teeks tööd, et Venemaa rahvusvahelisest olümpiakomiteest eemaldataks. Ukraina spordiministeerium on vähemalt mingi seisukoha esitanud, aga olümpiakomitee on nähtamatu. Võib-olla tehakse taustal tööd, aga seda tuleks ka selgelt väljendada," rääkis Belenjuk hiljuti portaalile FanDay antud intervjuus.

"Ma ei kujuta ette, kus Bubka on. Ma arvan, et keegi ei tea. Meie suurim olümplane peaks nii kriitilisel ajal oma sportlastega olema," lisas ta.

Jaga
Kommentaarid