Iltalehti kirjutab, et Baširov teatas portaali Championat vahendusel, et Soomes keelduti raske haigusega võitleva venelase Amirovi ravimisest. Iltalehti teatel on tegu venelaste propagandaga, mille eesmärk on Soome mainet kahjustada ning ka teisi valesid on idanaabrite meedias levitatud.

Soomlaste väidet kinnitas ka Amirovi agent Dan Milstein, kes teatas, et soomlastel pole noore hokimehe ravimisega mingit pistmist olnudki. "Informatsioon, et Soome arstid keeldusid Salavat Julajevi mängija opereerimisest, ei vasta tõele," sõnas Milsten R-Spordi vahendusel. "Rodion viibib ühes Saksamaa parimas kliinikumis, kus ta saab parimat võimalikku ravi."

20-aastane Amirov valiti 2020. aasta NHL-i draftis 15ndana Toronto Maple Leafsi poolt. Kanada klubiga kolmeaastase lepingu sõlminud mängija alustas tänavust hooaega KHL-is Julajevi ridades.

Hooaja alguses sai jäähokimängija aga vigastada ning veebruaris teatas Maple Leafs, et Amirovil on tuvastatud ajukasvaja. Taastusravi käigus ilmnesid mängijal uued, vigastusega mitte seotud sümptomid, mis vajasid täiendavaid uuringuid. Uuringute käigus tuvastatigi mängijal ajukasvaja. Kusjuures Maple Leafs avaldas juba veebruarikuises pressiteates, et Amirov saab ravi Saksamaal.

Jaga
Kommentaarid