Võõrustajad läksid Larnacas kohtumist juhtima 19. minutil, kui tõelise iluvärava lõi Marinos Tzionis. 21-aastase mängumehe pommlöök põrkas latist võrku, Matvei Igonen oli olukorras võimetu. Küproslaste 1:0 juhtimisel avapoolaeg ka lõppes.

Eestlaste lootus tärkas 47. minutil, kui võõrustajad jäid ootamatult vähemusse. Danilo Spoljaric teenis ajaviitmise eest kollase kaardi, mis oli talle mängu jooksul juba teiseks. Vaatamata kümnekesi mängimisele lõi Küpros kõigest neli minutit hiljem juba teise värava. Vladislav Kreida kaotas trahvikastis palli, küproslased mängisid Pieros Sotiriou löögile, kes ei eksinud ja vormistas 2:0 lõppseisu.

Thomas Häberli hoolealused jahtisid küll väravat, kuid selleni siiski ei jõutud. Parim võimalus oli 65. minutil, kui Konstantin Vassiljev andis suurepärase söödu kaitseliini taha, Erik Sorga lõi paari meetri pealt peale. Küprose väravavaht Neofytos Michail tõrjus jalaga palli, mis jäi värava ette veerema. Sander Puri paraku esimesena pallini ei jõudnud ning kaitsjad klaarisid olukorra.

Tänane kaotus tähendab, et Eesti mängib juunis ja septembris Rahvuste liiga D-divisjonis San Marino ja Malta vastu. Küprost ootavad C-divisjonis ees Põhja-Iirimaa, Kreeka ja Kosovo.

ENNE MÄNGU:

Avamängus valdas 60% mänguajast palli Eesti, saades ka kahel korral mänguvahendi väravasse löödud, kuid paraku suluseisu hinnaga. Küprose ohtlikuim moment oli avapoolajal karistusalast väljaspoolt saadetud pealelöök latti.

Tänasest mängust sõltub, kas Eesti koondise järgmise hooaja Rahvuste liiga vastased (mängud peetakse juunis ja septembris) on Põhja-Iirimaa, Kreeka ja Kosovo või D-divisjoni langedes San Marino ja Malta.

Eesti algkoosseis: Matvei Igonen; Vlasi Sinjavski, Karol Mets, Ragnar Klavan, Joonas Tamm, Marco Lukka; Vladislav Kreida, Henrik Ojamaa, Konstantin Vassiljev; Henri Anier, Rauno Sappinen.