Avakatsel 91,00 punkti kogunud ja esikohale tõusnud Sildaru parandas teisel laskumisel oma punktisummat veelgi ning võitis kvalifikatsiooni 92,50 punktiga. Teine oli austerlanna Lara Wolf 90,50 punktiga ning kolmas norralanna Johanne Killi 89,25 punktiga.

Finaali pääsesid ka Kirsty Muir, Tess Ledeux, Katie Summerhayes, Sandra Eie ja Mathilde Gremaud.

Ühtlasi kindlustas Sildaru juba enne finaalvõistlust pargisõidu MK-sarja üldvõidu, sest lähimad konkurendid, eesotsas Sarah Höfflini ja Megan Oldhamiga, ei suutnud kvalifikatsioonist edasi pääseda.

Finaal toimub laupäeval, 26. märtsil ning algab Eesti aja järgi kell 13.00.

Pargisõidu MK-sarja üldseis enne Silvaplana etappi:


1. Kelly Sildaru (Eesti) 200 punkti
2. Sarah Höfflin (Šveits) 160
3. Megan Oldham (Kanada) 136
4. Marin Hamill (USA) 136
5. Alia Delia Eichinger (Saksamaa) 114
6. Maggie Voisin (USA) 105
7. Tess Ledeux (Prantsusmaa) 104
8. Kirsty Muir (Suurbritannia) 95
9. Lara Wolf (Austria) 86
10. Kokone Kondo (Jaapan) 84
11. Graxe Henderson (USA) 82
12. Eileen Gu (Hiina) 80

Kuna MK-etapil on maksimaalselt mängus 100 punkti, siis võiksid Sildaru üldvõitu nurjata veel kuus naist. Neist kolm võib aga enne võistlus sellest nimekirjast maha tõmmata. Pekingi olümpiamängudel jalga vigastanud Hamill ei ole Silvaplanasse sõitnud.

Lisaks on Silvaplanas kohal ainult 21 naist ehk viimaseks jääv sportlane teenib ka 10 punkti. Seega on Sildarul hooaja kokkuvõttes garanteeritud vähemalt 210 punkti. Seega ei ole ka Voisinil ja Ledeux’l võimalik enam Sildaru püüda.

Seega võiksid Sildaru üldvõitu ohustada Höfflin, Oldham ja Eichinger. Neist viimane suure tõenäosusega aga kõrgesse mängu ei sekku. Karjääri jooksul on ta MK-sarjas esikümnesse jõudnud kolmel korral ning tema puhul oleks juba finaali ehk kaheksa parema sekka pääsemine kordaminekuks.

Seega on Sildaru peamisteks ohustajateks ikka Höfflin ja Oldham, keda eestlanna edestab vastavalt 40 ja 64 punktiga. Kui Sildaru tuleb Silvaplanas esikolmikusse, siis on tema üldvõit kindel ja tema lõppkoht ei sõltu Höfflini ja Oldhami tulemustest.

Kuidas jagatakse MK-sarjas punkte?


1. koht – 100 punkti
2. koht – 80 punkti
3. koht – 60 punkti
4. koht – 50 punkti
5. koht – 45 punkti
6. koht – 40 punkti
7. koht – 36 punkti
8. koht – 32 punkti

Sildaru võib MK-sarja üldvõidu kindlustada ka juba täna. Selleks peab ta jõudma finaali kaheksa parema sekka ning Höfflin, Oldham ja Eichinger peavad piirduma kvalifikatsiooniga. Pekingi olümpiamängudel jäi nimetatud kolmik finaalist ehk toona 12 parema seast välja.

Silvaplanas on sel korral kohal sisuliselt kogu maailma paremik. Teiste seas on stardis ka Pekingi olümpiavõitja Mathilde Gremaud. Tuntuimaks puudujaks on Pekingis kolm medalit võitnud Eileen Gu, kes tõmbas OM-i järel hooajale joone alla.

Silvaplana jõuproovi eel loetakse suurimaks soosikuks Ledeux’d, kes kerkis mullu samas kohas poodiumi kõige kõrgemale astmele. Kolmest viimasest Silvaplana jõuproovist on Ledeux võitnud kaks ning korra olnud teine. 2019. aastal suutis teda edestada just Oldham, kes jahib nüüd MK-sarja üldvõitu. Sildaru osaleb Silvaplana MK-etapil esmakordselt.

MK-sarjas peetakse üldarvestusest ka kõikide freestyle-suusatamise alade (pargi- ja rennisõit ning Big Airi hüpped) peale kokku. Seal on endale üldvõidu juba kindlustanud Eileen Gu. Sildaru on kokkuvõttes teine, kuid teda võivad veel ohustada Ledeux ja Höfflin.

MK-sarja üldseis freestyle-suusatamise kolme ala peale kokku:


1. Eileen Gu (Hiina) 580 punkti
2. Kelly Sildaru (Eesti) 369
3. Tess Ledeux (Prantsusmaa) 284
4. Sarah Höfflin (Šveits) 280
5. Hanna Faulhaber (USA) 235
6. Rachael Karker (Kanada) 220
7. Megan Oldham (Kanada) 168
8. Kexin Zhang (Hiina) 167