1. Enim MM-tiitleid

Rekordiomanikud: Lewis Hamilton ja Michael Schumacher - 7.

Tiitlite poolest aegade suurimaks vormelisõitjaks tõusmine jäi Hamiltonil eelmisel aastal 9 punkti kaugusele. Mäletatavasti kindlustas Max Verstappen tiitli Hamiltoni ees alles viimase etapi viimasel ringil. Mercedes ja Hamilton ise tunnevad, et neilt võttis tiitli FIA võistlusdirektor Michael Masi, aga kes seda enam kümne aasta pärast mäletab... Statistikas on kirjas ikka veel 7 MM-tiitlit.

2. Suurim ajaline intervall kahe võidu vahel

Rekordiomanik: Riccardo Patrese - 6 aastat, 211 päeva (1983 Lõuna-Aafrika GP ja 1990 San Marino GP)

Praeguses võistlejaterivis on vaid üks mees, kes selle võiks purustada - kahekordne maailmameister Fernando Alonso (Alpine). Hispaanlane triumfeeris viimati 2013. aasta Hispaania GP-l.

3. Enim Grand Prix'l osalemisi, enim läbitud ringe, enim lõpetatud etappe

Kõigi kolme rekordi omanik: Kimi Räikkönen - 349 GP-d, 18 621 ringi, 278 lõpetatud sõitu

Jällegi tuleb vaadata Fernando Alonso otsa. GP-l osalemiste poolest jääb ta karjääri juba lõpetanud Räikkönenist maha 16 etapiga, läbitud ringide poolest 586 ringiga - kui vihma tõttu etappe ei lühendata, peaks ta selle rekordi kätte saama esimese 10 sõiduga.

Lõpetatud etappide arvestuses paistavad paremad šansid olevat hoopis Hamiltonil, kes on Alonsost maas viie etapiga. Alonsol endal jääb Räikköneni rekordist puudu 13 ruudulippu.

4. Enim sõite ühes tiimis

Rekordiomanik: Michael Schumacher - 179

Selle rekordi langemist näeme ilmselt kõige varem, sest Hamilton peab Mercedese roolis kaasa tegema vaid kaks GP-d, et Scumacheri Ferrari rekord ületada.

5. Enim võite samal Grand Prix'l

Rekordiomanikud: Michael Schumacher (8x Prantsusmaa GP), Lewis Hamilton (8x Ungari GP)

31. juuli on see päev, mil Hamiltonil see rekord Budapestis ainuisikuliselt enda nimele on võimalik saada. Eelmisel aastal napsas Ungari GP võidu Hamiltoni eest Esteban Ocon (Alpine)

6. Ühel hooajal enim poodiumikohte

Rekordiomanik: Max Verstappen - 18

Sellele rekordile pretendeerivad hetkeseisuga kõik Verstappeni 19 konkurenti. Reaalselt on see ring pigem siiski umbes kuuemeheline. Eelmisel aastal jäi Hamilton poodiumikohtade arvestuses Verstappeni järel teiseks (17) ja Valtteri Bottas kolmandaks (11). Neljanda koha mees Sergio Perez kaotas Bottasele tervelt kuue poodiumikohaga (5). Tänavu võiks poodiumile trügimist oodata rohkem ka Ferrari pilootidelt Charles Leclercilt ja Carlos Sainzilt, kes eelmisel hooajal said vastavalt vaid 1 ja 4 poodiumikohta.

7. Enim järjestikuseid hooaegu vähemalt ühe etapivõiduga

Rekordiomanik: Michael Schumacher ja Lewis Hamilton - 15

Ilmselt ei kahtle keegi, et ühe etapivõidu Hamilton 22-st etapist ikka saab. Ja kui see rekord lõpuks Hamiltoni nimele tuleb, võib minna veel palju-palju aastaid, enne kui me sellest tähisest uuesti rääkima peame. Passi vaadates võiks ehk Verstappenile nii pikka ja edukat karjääri ennustada - hollandlane on vähemalt ühe võidu kogunud praeguseks kuus hooaega järjest. Sebastian Vettel tegi seda aastatel 2008-2013 Toro Rosso ja Red Bulli roolis.

Hetkeseis selles arvestuses:

1.-2. Scumacher/Hamilton - 15
3. Alain Prost - 10
4. Ayrton Senna - 9
5. Nelson Piquet - 8
6.-8. Stirling Moss/Jim Clark/David Coulthard - 7
9.-10. Jackie Stewart/Sebastian Vettel/Max Verstappen - 6

8. Enim poodiumikohti kaugemalt kui esireast startides

Rekordiomanik: Kimi Räikkönen - 72

Fernando Alonso on selles arvestuses Räikkönenist viie poodiumikoha kaugusel. Hispaanlane on oma viimased 19 poodiumikohta (sh 2013. aasta Hispaania GP võit) saavutanud tagantpoolt kui esimeselt kahelt kohalt startides.

9. Kõige sagedasem paar poodiumil

Rekordiomanikud: Lewis Hamilton ja Sebastian Vettel - 56

Selle rekordi langemiseks peavad Max Verstappen ja Lewis Hamilton poodiumit jagama veel kümnel korral. Arvestades, et eelmisel aastal tegid nad seda 15 etapil, siis on selle tähise langemine vägagi tõenäoline.

10. Enim järjestikuseid sõidu lõpetamisi

Rekordiomanik: Lewis Hamilton - 48

Hamiltoni 2018. aasta Suurbritannia GP-ga alanud seeria lõppes peale 2020. aasta Bahreini GP-d vaid positiivse koroonaproovi tõttu. Järgmisel, samal rajal peetud Sakhiri GP-l istus Hamiltoni autos George Russell.

Kõige pikem aktiivne lõpetamiste seeria on hetkel Ferrari piloodil Carlos Sainzil (29), kes on ruudulippu näinud järjest alates 2020. aasta Eifeli GP-st, mis toimus Saksamaal Nürburgringil.

11. Enim parimaid stardikohte samal Grand Prix'l

Rekordiomanikud: Ayrton Senna, Michael Schumacher, Lewis Hamilton - 8

Senna suutis seda San Marino GP-l, Schumacher Jaapanis, Hamiltonil on kaheksa parimat stardikohta Austraaliast ja Ungarist. Seega võib rekord langeda kas 10. aprillil või 31. juulil, kui sõidetakse vastavalt Melbourne'is ja Budapestis.

12. Enim järjestikuseid võite samal Grand Prix'l

Rekordiomanikud: Ayrton Senna ja Lewis Hamilton - 5

Senna on võitnud viis korda järjest Monaco GP, Hamilton Hispaania GP. Kuuendat läheb Hamilton püüdma Barcelonas tänavu 22. mail.

13. Enim ringe liidrikohal ilma võiduta

Rekordiomanik: Chris Amon - 183

Rekord, mida keegi enda nimele ei ihkaks, aga George Russellil, kes 2020. aasta Sakhiri GP-l Mercedese roolis 59 ringi liidrikohta sai nautida ja nüüd Mercedeses põhisõitja rolli täidab, on selleks šansid olemas, kui ta veel 125 ringiks võistlejaterivi etteotsa lubatakse.

14. Enim poodiumikohti kodusel etapil

Rekordiomanikud: Alain Prost ja Lewis Hamilton - 11

Prost pritsis šampust 11 Prantsusmaa GP-l, Hamilton seda teha saanud 11 Suurbritannia GP-l. Silverstone'i rajal peetakse tänavune etapp 3. juulil.

15. Enim parimaid stardikohti mootori kohta

Rekordiomanik: Ferrari - 231

Ferrari mootoriga on saavutatud veel ka enim võite (239), enim kiiremaid ringe (260), poodiumikohti (784) ja konstruktorite karikaid (16). Aga kvalifikatsioonivõitude arvestuses kaotab Mercedes neile vaid 11-ga.