Kvjat oli end enne Ukraina sõda kirja pannud FIA WEC kestvussõidusarja LMP2 klassis. Kui aga rahvusvaheline autoliit esitles kõikidele oma sarjas osalevatele Venemaa ja Valgevene sportlastele sõda hukka mõistvat deklaratsiooni, milleta neid starti ei lasta, olid Kvjat ja G-Drive Racing (G tähistab selles nimes tiimi peasponsori Gazpromi nime) sunnitud sarjast loobuma.

Deklaratsioonile alla kirjutades nõustuvad osalejad, et nad ei esinda FIA võistlustel oma riigi lippu ega saa võidu korral kuulata hümni, samuti ei tohi nad mingilgi moel näidata oma toetust sõdivale Venemaa riigile ja Vladimir Putinile.

RacingNews365 teatel jätsidki Kvjat ja tema tiimi mänedžer Roman Rusinov vastava paberi allkirjastamata. Rusunov teatas lühikeses Instagrami postituses, et "ei pane oma allkirja sellele dokumendile".

Varasemalt oli Kvjat oma seisukohti sõja osas väljendanud sotsiaalmeedias, öeldes, et on Venemaa ja Valgevene sportlaste keelustamise vastu. Tänaseks on ta selle postituse kustutanud.

"Ma tõesti loodan, et olukord Ukrainas laheneb rahumeelselt ning et me kõik saame rahus edasi elada. Loodetavasti istuvad kõik osapooled maha ja peavad dialoogi. Hirmus on näha kahte vennasrahvast konfliktis. Ma ei taha, et sõjaväelised tegevused ja sõjad mõjutaksid inimkonna tulevikku. Tahan, et mu tütar ja kõik lapsed saaksid seda imelist maailma nautida."

"Ühtlasi tahaksin kõikidele spordiorganisatsioonidele, sealhulgas ROK-ile öelda, et sport peaks olema poliitikast lahus. Venemaa sportlaste ja võistkondade keelustamine maailma võistlustelt on ebaõiglane lahendus ning käib vastu põhimõttele, mida sport meile õpetab: ühtsusele ja rahule. Kes veel kui mitte meie, spordiinimesed, peaks aitama eesseisvatel aegadel rahvaid kokku liita?"

Jaga
Kommentaarid