Norralanna kinnitas nädala keskel varasemaid vihjeid, et tänavune hooaeg jääb tema jaoks viimaseks. Laupäeval pani ta kodupubliku ees karjäärile võiduka punkti, triumfeerides Oslo MK-etapil 30 km ühisstardist klassikadistantsil.

Võistlusjärgsel pressikonverentsil selgitas Johaug lähemalt, miks ta ikkagi otsustas tippvormis olles karjääri lõpetada. "Ma ei saa mõelda sellele, mis on mulle praegu parim. Vahel tuleb vaadata asja väljastpoolt ja mõista, mis on tulevikku silmas pidades parim otsus," vahendas Aftonbladet Johaugi sõnu. "Tean, et üks-kaks MK-võitu veel ei teeks mind enam õnnelikumaks. Olen kogenud murdmaasuusatamises juba kõike, millest olen unistanud."

"Kui istuksin kümne aasta pärast siin samas, olles terve aja keskendunud ainult endale ja suusatamisele, siis ma poleks ehk suutnud peret luua. Sellise otsusega ma poleks suutnud enam edasi elada," tunnistas norralanna. "Tahan tulevikus saada emaks ja seetõttu tunnen, et elus on enamat kui vaid murdmaasuusatamine. Seega lõpetan nüüd, et saaksin rohkem perega aega veeta."

Johaug kihlus aastavahetusel endise tippsõudja Nils Jakob Hoffiga, kes on sportlaskarjääri järel töötanud arstina.

Johaug võitis olümpiamängudelt kokku neli kulda, neist kolm individuaalset. Lisaks on tal ette näidata üks OM-hõbe ja -pronks. MM-idelt võitis ta kümme individuaalset kuldmedalit ning lisaks neli MM-kulda teatesõitudes. Nii MK-sarja kui Tour de Ski on norralanna võitnud kolmel korral.