Volkswagen Polo GTI R5-iga sõitev Kaur oli reedesel avakatsel Emil Lindholmi järel teine ja võitis seejärel teise kiiruskatse.

Eestlase edu Lindholmi ees oli 0,6 sekundit. Mikko Heikkilä kaotas kolmandana 3,8 sekundiga.

"Algus oli raske. Tuli natuke õppida nende rehvide kohta. Tunne ei olnud kõige parem, aga oli ikkagi okei. Homme kõik jätkub. Vaja on veidike mehaanikutega aru pidada ja võib-olla ka väikesi muudatusi teha," kommenteeris Kaur eile õhtul.

Laupäevane võistluspäev:

34,05 km pikkuse kolmanda kiiruskatsega tõusis liidriks Mikko Heikkilä (Škoda Fabia Rally2 evo). Kaur kaotas soomlasele 4,5 sekundiga ja sai teise aja. Eestlane oli kokkuvõttes teine ja kaotas vaid 0,7 sekundiga.

Neljanda kiiruskatsega (13 km) võttis Kaur sisse taas liidrikoha, kui sõitis välja kiireima aja ja edestas Lindholmi 0,7 sekundiga. Senine liider Heikkilä oli sunnitud tehniliste probleemide tõttu katkestama. Eestlane edestas nüüd Lindholmi 3,6 sekundiga. Juha Salo jäi kolmandana maha 13,9 sekundiga.

Viiendal kiiruskatsel (7,31 km) oli Kaur taas kiireim ja kasvatas oma üldedu Lindholmi ees neljale sekundile.

Kuuenda katse (7,16 km) võitis Lindholm, kes edestas Kauri 2,9 sekundiga. Kokkuvõttes jäi eestlane liidriks, tema edu Lindholmi ees on 1,1 sekundit. Juha Salo kaotab kolmandana 16,1 sekundiga.

Kaheksandal kiiruskatsel õnnestus soomlasel Kaurist mööduda ning kuigi enne viimast kiiruskatset lahutas kahte meest kõigest 1,2 sekundit, siis lõpuks suutis Lindholmil eestlast 4,1 sekundiga edestada.