Ernsti sõnul rääkis Johaug oma loobumisotsusest talle nädal tagasi Salpausselkä mängudeks valmistudes.

"Therese tunneb, et on aeg teha elus midagi muud. Ring sai täis, kui ta võitis Pekingist kolm olümpiakulda. Ta on saavutanud kõik endale seatud eesmärgid. Arvan, et ta tegi otsuse pärast kolme Pekingi kulla võitmist. Ta jõudis tippu," kommenteeris Ernst VG-le.

Ernsti sõnul on Johaugil aeg kaaluda näiteks pere loomist.

33-aastane Johaug teatas sportlaskarjääri lõpetamist sotsiaalmeedias. Tema viimane võistlus on laupäeval Holmenkolleni MK-etapi 30 km distantsil.

"Ma tõesti ei taha selle teekonna lõppemist, kuid kõige jaoks on oma aeg ja ma arvan, et minu jaoks on saabunud õige aeg teha midagi muud, kui anda endast kõik vaid murdmaasuusatamisele," teatas Johaug.

"Ukraina sõda muudab paljud asjad tähtsusetuks ja minu süda on ka Ukraina rahvaga, kes praegu võitleb oma vabaduse eest. Selle taustal ootan viimast võistlust oma kodus lipp rinnas ja olen tänulik kõige eest, mida sport on mulle andnud," lisas Johaug.

Lisaks kolmele olümpiakullale on Johaug võitnud MMidelt kümme individuaalset kuldmedalit ning lisaks neli MM-kulda teatesõitudes. Nii MK-sarja kui Tour de Ski on norralanna võitnud kolmel korral.

Jaga
Kommentaarid