Kõik neli eestlannat olid eile taganud Sotšis pääsu põhitabelisse - Kirpu ilma võistlemata tänu edetabelikohale -, kus täna oleks alustatud 1/32-finaalmatšidega.

Eesti vehklemisliidu president Ants Veetõusme ütles täna hommikul Delfile, et ei saa eestlannade Sotšist lahkumise uudist hetkel julgeoleku huvides kommenteerida.

Eesti naiskonna peatreenerilt Kaido Kaabermalt ei ole Delfil veel õnnestunud kommentaari saada.

Eesti koondislased peaks tagasi kodumaale jõudma täna pärastlõunal.

Sotšis on võistlemisest loobunud ka Saksamaa ja Šveitsi koondislased. Küll jätkavad aga hetkeseisuga võistlemist näiteks Prantsusmaa, Itaalia, Ungari, Rumeenia, Lõuna-Korea ja Jaapani vehklejad.

Eile ütles Differt Delfile, et kuigi Ukrainas toimuv sõjategevus on traagiline, otsustasid nad ikkagi Venemaal võistelda.

“Kuna olime siin juba kohapeal ja rahvusvaheline vehklemisliit otsustas, et võistlused toimuvad, siis sportlasena tundus imelik mitte võistlema minna. Kindlasti on vahe ka selles, et võistlus toimub Venemaal, mitte Venemaa ei korralda võistlust. Teised sportlased on samuti otsustanud võistelda ja tundub, et kõik on seisukohal, et sport ja poliitika peaksid lahus olema. Kõik, mis Ukrainas toimub, on loomulikult väga traagiline, aga meie sportlastena teeme ikkagi siin oma tööd," rääkis Differt.

Eesti olümpiakomitee EOK president Urmas Sõõrumaa avaldas eile arvamust, et Venemaal ja Ukrainas ei peaks korraldatama rahvusvahelisi võistlusi.

Sõõrumaa märkis Ukrainas toimuvast sõjast rääkides, et kui üldjuhul on EOK alati üritanud sporti ja poliitikat lahus hoida, siis nüüd on teine lugu, kuna poliitika on lõppenud ja käib sõda.

„See on teine asi. Minu selge arvamus on, et sõdivates riikides ei peaks spordivõistlusi korraldama,” ütles Sõõrumaa. „EOK on nõuandev organ, me ei saa kedagi keelata ja käskida, kuid soovitame meie sportlastel sõdivates riikides mitte võistelda.”

Jaga
Kommentaarid